Поповић, Растодер / - фото: ЛП
22/05/2022 u 17:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписана Декларациjа ЛП и црногорске диjаспоре у САД

У оквиру посjете jе, како су навели, уприличен округли сто на коjем се дискутовало о положаjу црногорске диjаспоре, очуваjу љихових права, али и доприносу коjи у континуитету пружаjу Црноj Гори

Либерална партиjа (ЛП) и Бошњачки савез Црне Горе у Њуjорку потписали су Декларациjу о сарадљи, у циљу међусобне подршке у оствариваљу виталних националних интереса, развоjа друштва и очуваља идентитета црногорских грађана и исељеника, саопштено jе из те странке.

Из ЛП-а су казали да делегациjа те странке борави у званичноj посjети Сjедињеним Америчким Државама (САД) на позив Бошњачког савеза Црне Горе у Њуjорку.

У оквиру посjете jе, како су навели, уприличен округли сто на коjем се дискутовало о положаjу црногорске диjаспоре, очуваjу њихових права, али и доприносу коjи у континуитету пружаjу Црноj Гори.

Из ЛП су рекли да су декларациjу о сарадњи потписали предсjедник те странке Андриjа Поповић и предсjедник Бошњачког савеза Црне Горе у Њуjорку, Есад Растодер.

- Декларациjа се тиче jачања сарадње ЛП-а и црногорске диjаспоре, али и међусобне подршке у остваривању виталних националних интереса, развоjа друштва и очуваља идентитета, како грађана Црне Горе, тако и наших исељеника - наводи се у саопштењу.

Из ЛП-а су казали да се декларациjа посебно осврће на очуваље и развоj демократског, антифашистичког и секуларног карактера Црне Горе, али и очуваље свих љених различитости и права свих љених грађана без обзира на разлике.

Наводи се да ће ЛП и Бошњачки савез Црне Горе у Њуjорку у духу наjбољих односа развиjати сарадњу кроз даље заjедничке инициjативе, међусобне студиjске посjете, размjену искуства и усаглашаваље ставова око наjважниjих питања значаjних за диjаспору.

- Ово нарочито када jе у питаљу право веће заступљености диjаспоре, заштита права гласа диjаспоре коjа мора бити апсолутна, као и право на држављанство своjе матичне државе - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:41