/ Фото: Министарство одбране
18/03/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потпуковник Халимовић одлази у мисију КФОР-а на Косову

Сигуран сам да ће потпуковник Халимовић достојно представљати Војску и државу, казао је начелник генералштаба Ђуровић

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, примио је у посјету потпуковника Емила Халимовића, који ће бити упућен у мисију KФОР на Kосову, као и поручницу Kристину Kривокапић, која се вратила из мисије УН МИНУРСО у Западној Сахари.

Генерал је поручио да је част доприносити регионалној и глобалној стабилности у униформи Војске Црне Горе, кроз учешће у међународним мисијама и операцијама.

image
Фото: МО

Он истакао да је сигуран да ће потпуковник Халимовић достојно представљати Војску и државу, нагласивши да је рад у интернационалном окружењу прилика за стицање нових знања, која се могу примијенити у даљем раду у Војсци.

Начелник Генералштаба је казао да је поносан на резултате које је поручница Kривокапић постигла у мисији МИНУРСО, гђе је, као дио тима војних посматрача УН-а, надзирала примирје између Марока и Фронта Полисарио.

Ђуровић је нагласио да је свјестан колико је захтјевна мисија МИНУРСО, те да су таква искуства посебно значајна за младе официре који ће кроз своје каријере наставити да унапређују капацитете Војске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:02