/ - PISONERO HERNANDEZ (FOTO: TVCG)
06/01/2022 u 17:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поздравили избор Тужилачког савјета, очекују новог вршиоца дужности ВДТ-а

Портпаролка ЕК Ана Писонеро Хернандез је навела да се од чланова Тужилачког савјета очекује да поступају са највишим интегритетом

Европска комисија поздравила је избор новог Тужилачког савјета, уз оцјену да је сљедећи корак избор новог вршиоца дужности врховног државног тужиоца.

Портпаролка ЕК Ана Писонеро Хернандез је навела да се од чланова Тужилачког савјета очекује да поступају са највишим интегритетом, на непристрасан и професионалан начин.

- Вјерујемо да ц́е Црна Гора сада приоритетно моц́и да ријеши сва преостала питања истакнута у накнадном мишљењу Венецијанске комисије о измјенама и допунама Закона о државном тужилаштву- истакла је Писонеро, преноси портал РТЦГ.

Она је, коментаришући ставове једног од чланова Савјета, Боривоја Ђукановића, који је недавно поручио да је Хашки суд формиран како би се Срби историјски деградирали, казала да Европска унија одбацује и осуђује свако порицање, релативизацију или погрешно тумачење геноцида у Сребреници.

- Од сваке државе која тежи да се придружи Унији очекује се да се придржава и промовише вриједности као што су демократија, људска права, толеранција и правда. То подразумијева поступање према жртвама геноцида са највец́им поштовањем и достојанством- нагласила је Писонеро.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:50