Зграда Скупштине Црне Горе / - скупстина цг
05/12/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсjедник Скупштине Естониjе сjутра у Црноj Гори

Ово jе прилика да се оjача сарадња ЕУ и ЗБ, коjа jе од стратешког значаjа и да се потврди подршка коjу Црна Гора има од Естониjе на свом европском путу и у процесу интеграциjа, наводи се у саопштењу

Предсjедник Парламента Републике Естониjе Jури Раташ боравиће сјутра у званичноj посjети Црноj Гори на позив предсjедника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића.

Како је саопштено из кабинета предсједника парламента, након свечане церемониjе дочека делегациjе Естониjе, уз воjне почасти и интонирање химни двиjе државе, коjа ће бити уприличена на платоу испред Скупштине, два предсjедника имаће tête-à-tête разговор, након чега ће бити одржан билатерални сусрет.

- Ово jе прилика да се оjача сарадња Европске униjе (ЕУ) и Западног Балкана (ЗБ), коjа jе од стратешког значаjа и да се потврди подршка коjу Црна Гора има од Естониjе на свом европском путу и у процесу интеграциjа - наводи се у саопштењу.

Осим званичног обиласка зграде Скупштине Црне Горе, делегациjа Парламента Републике Естониjе ће са делегациjом Скупштине Црне Горе обићи и знаменитост Приjестонице - Липску пећину, а биће приређена и свечана вечера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:21