/ - Алекса Бечић
20/10/2021 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Скупштине Бечић на Конференцији у Атини

Бечић ће се обратити присутнима у оквиру теме Заједничка будућност свих Европљана

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић учествоваће на Европској конференцији предсједника парламената Савјета Европе, која се одржава у Атини, од 21. до 22. октобра 2021. године.

- Дводневна Конференција биће посвећена размјени искустава и будућег дјеловања демократија које се суочавају са кризом јавног здравља узрокованом ковидом-19. те животном средином у контексту националних парламента и правом на здраву и одрживу животну средину. Бечић ће се обратити присутнима у оквиру теме Заједничка будућност свих Европљана- наводе у саопштењу.

Током боравка у Грчкој, одржаће низ билатералних састанака и то: са предсједником Парламента Естоније, Јуријем Раташем, предсједником Парламента Републике Аустрије, Волфгангом Соботком и предсједником ПС Савјета Европе, Риком Демсом.

Европска конференција предсједника парламената Савјета Европе биће прилика да се састану генерални секретари парламената, а на састанку који ће се одржати у петак, 22. октобра, учествоваће генерални секретар Скупштине Црне Горе, Александар Кларић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 11:06