Војо Лаковић / - фото: Архива Дан
23/01/2022 u 10:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијеров савјетник: Министар Секуловић и "друштво" нису покушали да направе ред у безбједносном сектору

Умјесто тога, према ријечима Лаковића, министар покушава да их све аболира и покрије `новим` Правилником и систематизацијом“

Проблематично је то што више од годину министар и `друштво`, нису ни покушали да направе ред у безбједносном сектору и да службенике који нису достојни за обављање полицијских послова отпусте, као и да испитају улогу појединих високо позиционираних старјешина, поручио је премијеров савјетник за безбједност Војо Лаковић.

Умјесто тога, према ријечима Лаковића, министар покушава да их све аболира и покрије `новим` Правилником и систематизацијом“

Он је раговајући на поједине објаве у медијима казао да није тачно да је било кога вријеђао, већ је, како наводи, само изнио чињенице које су засметале министру и његовом тиму.

Незабиљежено је у досадашњој пракси да међународни експерти пишу Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији Министарства унутрашњих послова – Управе полиције. Мислио сам да МУП има довољно капацитета и стручних кадрова, који умију ваљано написати Правилник, посебно, ако узмемо у обзир да је на челу тог ресора министар-експерт - нагласио је Лаковић.

Он вјерује и да се не служе истином кад кажу да су Правилник писали међународни експерти, који су, врло вјероватно, дали одређене сугестије и препоруке, али сам начин израде Нацрта са свим грешкама и недостацима,  је очигледно „рукопис“ домаћих „стручњака“.

 - О каквом непрофесионализму је ријеч, најбоље говори податак да нису жељели да саопште имена „домаћег кадра“ који је радио на изради нацрта Правилника уз образложење „да им сачувају дигнитет“. А то, што због нестручности и незнања једног броја службеника МУП-а сви трпимо и плаћамо цијену и то високу, очигледно господу из МУП-а не занима“, закључак је дијела Лаковићевог саопштења који тиче ангажовања страних експерата и онога што су урадили, или нијесу  урадили, како се каже, „домаћи стручњаци."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:58