/ - фото: пријестоница Цетиње
22/12/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пријестоница Цетиње Ђурашковићу: Једини коjи „шминка стварност“ сте баш ви

Тужно jе што господин Ђурашковић, коjи пледира да буде лидер програђанских снага на Цетињу, ниjе правилно разумио ниjедну реченицу из саопштења локалне управе о привременом финансирању, наводе они

Из Пријестонице  реаговали су на  коментар носиоца листе „СДП и грађани“ Николе Ђурашковића, коjи jе поручио Управи Цетиња:"Ко вам је бранио да као већина донесете буџет".

Ђурашковић: Ко вам је бранио да као већина донесете буџет

Реаговање преносимо интегрално:

Тужно jе што господин Ђурашковић, коjи пледира да буде лидер програђанских снага на Цетињу, ниjе правилно разумио ниjедну реченицу из саопштења локалне управе о привременом финансирању.

Нека нам опрости ако смо га тргнули из изборне еуфориjе и промишљања на коjу ће се страну окренути упозорењем да ниjе добро по Цетиње што иде у привремено финансирање.

Парламентарна већина коjу оптужуjете да jе главни кривац не бjежи од одговорности, али ни себе не можете еболирати, jер сте jеднако криви.  Знате ли због чега? Jер ниjесте урадили баш ништа. Ниjесте морали због нас, али jесте због грађана коjима се нудите као jедина алтернатива. Биће да ипак ниjе тако.

Добро знате да ништа што има везе са буџетом ниjе било, како кажете, „на врат, на нос“. Дуго сте у локалноj и државноj управи и знате процедуре коjе се мораjу испунити да би приjедлог буџета дошао до пленума.

Знате и да jе буџет био на дневном реду сjеднице коjа jе била заказана приjе избора, као што вам jе веома добро познато колико jе енергиjе, труда и залагања уложено да би се измиривале пореске и друге наслиjеђене обавезе. Али то ниjесу информациjе коjе Вам у овом тренутку „иду на руку“ и зашто их помињати.   

Можете Ви да жмурите на оба ока и да стварност гледате како год желите – али jедини коjи „шминка стварност“, да се послужимо Вашом терминологиjом, сте баш ви.

Некако сте баш заборавни када треба рећи истину зашто су поjедини проjекти умjесто, рецимо, на прољеће почели на jесен. Нешто вам баш одговараjу поjедине Владине одлуке и нечињења када вам понестане аргумената за политичко дjеловање. И оставите се приче о тротоарима, не приличе Вам због оних година коjе сте провели у локалноj управи.

И коначно, не тражимо ми кривца на другоj страни, већ указуjемо као локална извршна власт на чињеницу да ниjе морало овако. Jасно jе да привремено финансирање ниjе „смак свиjета“, али jе поразно што као друштво, политички чиниоци, ниjесмо способни да нађемо наjмању мjеру компромиса да би свима било боље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:54