Лого Покрет за промјене / - фото: Фејсбук ПзП
14/10/2021 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПзП: Министар Мицкеj Спаjић идеjу о укидању доприноса на здравство назвао чистим популизмом!

Стање jавних финансиjа jе такво да jе неопходна фискална консолидациjа и резање свих непотребних и непродуктивних расхода паразитског система наслеђеног од ДПС-а, саопштили су из ПзП-а

Изгледа да jе Министар Спаjић схватио да jе Медо све у праву и да jе укидање доприноса за здравство на зараде неодрживо у тренутноj структури буџетских прихода и расхода. Изгледа да jе схватио да се по том основу у буџет здравства слива преко 180 милиона еура годишње и да Фонд здравства има годишњи структурни дефицит од 130 милиона и да jе неодрживо да се укида или смањуjе допринос за здравствено осигурање, казали су из Покрета за промјене.

– ПзП-у jе драго да jе Министар саслушао ставове лидера ПзП-а око његовог партиjског “Маршаловог плана - Европа сад” и схватио да jе ПзП поново у праву и да се у условима здравствене кризе и рецесиjе те буџетског дефицита и дефицита Фонда здравства, не смиjе водити популистичка политика и jефтина демагогиjа коjа може да доведе до колапса система и банкрота jавних финансиjа – додали су у саопштењу.

Лако jе кампању за изборе водити са новцем грађана Црне Горе и коцкати са туђим парама. Стање jавних финансиjа jе такво да jе неопходна фискална консолидациjа и резање свих непотребних и непродуктивних расхода паразитског система наслеђеног од ДПС-а. Jедини простор за значаjно повећање прихода jе заплиjена милиjарди ЕУР од лопова из ДПС режима коjе су опљачкали од овог народа, али за то ова Влада нема политичке воље ни храбрости. Они не смиjу да узму блиндираног Маjбаха од Ђукановића, а не опљачкане милиjарде, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:21