Blažo Rađenović, URA / - URA
07/05/2024 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

Nosilac liste "URA - Dr Dritan Abazović - Drugačije!" Blažo Rađenović podržao je današnji protest roditelja djece koja pohađaju glavni budvanski vrtić.

On je pozvao ministra prostornog planiranja i državne imovine, Janka Odovića, da u skladu sa inspekcijskim nalazom, poništi svoje rješenje kojim se dozvoljava izgradnja kondo hotela na parceli pored vrtića.

- “Mi smo, kao što je poznato javnosti, zatražili da se hitno zaustave radovi, kako bi se odluka uzimanja dijela parcele vrtića, tačnije dvorišta samog vrtića, na kojoj se dozvoljava pristupni put investitorima i time ugrožava sigurnost djece i roditelja preispitala. Nakon što je Opština Budva poništila rješenje kojim se uzurpira dvorište tražimo i od ministra Odovića da učini isto u dijelu kojim se ugrožava bezbjednost djece od objekta kondo hotela uz samu granicu parcele vrtića. Građevinska inspekcija, koja je izašla na lice mjesta, konstatovala je niz nepravilnosti, što je evidentirano u sačinjenom zapisniku i u skladu sa tim pozivam ministra Odovića da poništi prvobitno rješenje i ne uzurpira dvorište vrtića i odvoji objekat od dvorišta na bezbjednu i propisanu udaljenost - navodi Rađenović.

Sa protesta roditelja u Budvi poručeno da vrtić pripada isključivo djeci

On dalje ističe da se još jednom pokazalo da Odović i Spajić obmanjuju javnost.

- Premijer Spajić i ministar Odović svjesno obmanjuju javnost i igraju se sa sudbinom Budvanki i Budvana. Obojici poručujem da se neće moći igrati zarad privatnih interesa sa sigurnošću djece našeg grada i da će, već od 26. maja, Budvom upravljati odgovorni ljudi, na drugačiji način nego što je to do sada bilo, vodeći se isključivo zaštitom interesa našeg grada. Očekujem da će, i pored toga što je opština poništila svoje rješenje i u jednom dijelu ispravila nepravdu prema djeci, a samim tim i priznala svoju grešku, građani Budve kazniti vinovnike izvršne vlasti iz redova bivšeg DF-a i na predstojećim izborima svoje povjerenje dati za drugačiju Budvu - zaključuje Rađenović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:56