Андрија Радман / - ДПС
29/07/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Радман: Освјежило, цензор ради пуном паром

- Освјежило је, цензура ради пуном паром, а остварења редитеља чија су имена трајно уписана на највећој сцени - од Берлинала до додјеле Оскара - нијесу добро дошла у Црну Гору - каже Андрија Радман из ДПС-а

Члан Извршног одбора Демократске партије социјалиста Андрија Радман каже да хајка коју су "фиктивни жабљачки одбори националистичких и квази странака" покренули против једног фестивала зато што је најавио пројекцију једног од најбољих глобалних филмова из прошле године, најбоље говори о карактеру власти у Црној Гори.

- Освјежило је, цензура ради пуном паром, а остварења редитеља чија су имена трајно уписана на највећој сцени - од Берлинала до додјеле Оскара - нијесу добро дошла у Црну Гору. Некога је то можда изненадило, али не и оне који од 30. августа упозоравају да је на власт у Црној Гори дошла ултрадесничарска, конзервативна и клерофашистичка струја, која је - како сада видимо - у несагласју и са играним филмовима - каже Радман.

Он наглашава да тако изгледа диктатура на дјелу, све са саопштењима у којима се организаторима пријети некаквим “посјетама” фестивалу. И то је све што треба знати о садашњој власти.

- А то што већ два дана сви њихови коалициони партнери ћуте - сасвим довољно говори о цјелокупној ситуацији. И како то већ иде са цензорима и малограђанским диктаторима - није проблем да филм буде приказан “у своја четири зида”, али у сваком другом случају јесте. Већ смо то толико пута видјели. Постаје досадно - истиче Радман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. septembar 2021 20:15