/ - фото: Радничка партија
06/11/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радничка партија: Објасните обичном човјеку програм "Европа сад"

Предлог Стручног савјета Радницке партије

Радничка партија саопштила је да протеклих недеља је актуелан програм "Европа сад", који као крајњи циљ има значајно повећање зарада, самим тим и побољшање животног стандарда становништва Црне Горе.

- Стручни савјет Радницке партије иницира да се од Министра Спајића и Министарства којим руководи (МФСС) добију јасни и прецизни одговори на веома важна питања, на која се уопштено или никако не одговара ,а односе са на одрживост програма "Европа сад". Надамо се да ћемо овим саопштењем покренути  дијалог на ту тему који би свим актерима, који од њега очекују бенефите, био потпуно јасан- наводе из Радничке.

Њихов циљ је , како наводе, да се ријшсе евентуална спорна питања и разумљивим језиком и примјерима објасни раднику, пензионеру, студенту шта га очекује.

- А очекивања су велика након 30 година у којима ништа није било на страни обичног човјека. Ваљда смо сви на истом путу, а то је да се подигне, али и одржи бољи стандард живота и људи задрже да овдје живе и раде- наводе, поред осталог, из Радничке.

Како наводе, без најављеног, потребног и заслуженог повећања плата здравственим радницима и херојима борбе против епидемије, Фонд за здравствено осигурање износи више од 310 милиона еур за 2021. годину.

- Сваке године од 2006. наовамо недостајало је између 30 и 70 милиона еур годишње, које су се морале надомјестити из других будџетских ставки, када су планирана средства била на нивоу од око 200 милиона еур, значајно нижа него актуелна. Како ће сада недостајати читав износ логично је питање, како одржати здравствени систем? Треће питање, шта ће се десити у будућности са цијенама и колико ће минимална зарада реално да вриједи? Свако нереално упумпавање новца у промет, доводи до инфлације и раста цијена- истичу из Радничке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 02:52