FOTO: DNP / - FOTO: DNP
16/03/2024 u 13:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radonjić Ćupić: Oko rekonstrukcije Vlade dogovaraćemo se isključivo sa Spajićem

Demokratska narodna partija poziva glavnog pregovarača Predraga Zenovića da se usredsredi na nadležnosti i poziciju na koju je izabran zahvaljujući i našoj podršci, a ne da se bavi pitanjem rekonstrukcije Vlade i vremenskim odrednicama. To je saopštila Marija Radonjić Ćupić, potpredsjenice opštine danilovgrad i članice GO Demokratske narodne partije.

- Već smo ranije saopštili da ćemo se oko rekonstrukcije Vlade dogovarati isključivo sa premijerom Milojkom Spajićem jer smo sa njim i potpisali koalicioni sporazum. Vjerovatno da je i u našoj partiji bilo razmišljanja da bi na poziciju glavnog pregovarača, trebalo izabrati u profesionalnom smislu, kvalitetniji kadar nego što je gospodin Zenović, ali smo kao koalicioni partneri prihvatili ovo rešenje - dodaje ona u saopštenju.

Ističe da zato " gospodina Zenovića dobronamjerno savjetujemo da se bavi onim za šta je izabran, i da svoje analize postojećih ili novih političkih okvira, ostavi kad bude izašao sa svojom političkom platformom i ponudom za koju će građani glasati".

- Parlamentarna većina je dosadašnjim aktivnostima pokazala ozbiljnost i zrelost koje su dovele do izbora članova Sudskog savjeta, sedmog sudije Ustavnog suda i VDT-a u punom mandatu, tako da se Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila najmanje može odnositi na Skupštinu, a najviše na Vladu koja je i predložila gospodina Zenovića. Uostalom, vođeni posljednjim primjerom izbora v.d. direktora policije, shvatili smo da je vlada tražila mišljenje EK, zato bi dobro bilo da čujemo i mišljenje gospodina Zenovića po ovom pitanju, pošto je on naš glavni pregovarač -  smatra ona.

Navodi da "da li čitava procedura i način izbora v.d. direktora policije iskače iz dosadašnjeg okvira o kom slikovito govori Predrag Zenović, ili se samo radi o pejzažnoj pozadini naše evropske slike koja više podsjeća na poligraf nego na razlistalo drveće i majsku mjesečinu".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:03