са састанка / - фото: ГП УРА
21/08/2021 u 09:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радованић : Видљиви резултати УРЕ у борби против организованог криминала и корупциjе

У разговору са посланицом Зелених Њемачке посебан фокус стављен jе на зелене политике и горућа еколошка питања у Црноj Гори

Посланица Зелених Њемачке у Европском парламенту (ЕП), главна извjеститељка ЕП-а за Косово и некадашња посланица Бундестага Виола фон Крамон-Таубадел и генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић одржали су jуче састанак у просториjама те политичке партиjе са циљем договарања будућих сарадњи и проjеката.

– Грађански покрет УРА, као дио породице Зелених Европе, има пуно повjерење Зелених њемачке и загарантовану помоћ у свим могућим аспектима – саопштио jе Радованић.

Како jе казао, УРА остаjе гарант проевропског пута Црне Горе, а у наредном периоду посветиће се jош активниjе питањима коjа се тичу европских интеграциjа.

– Већ су видљиви резултати коjе смо постигли у досадашњоj борби против организованог криминала и корупциjе. Предузете радње су тек почетак – напоменуо је Радовановић.

Интензивниjе ћемо се посветити процесима коjи треба да доведу до затварања Поглавља 23 и 24. То обећање смо дали и одржаћемо га. Не одустаjемо од Закона о пориjеклу имовине и Закона о лустрациjи, за чиjа изгласавања ћемо наставити да се залажемо. Без њих не може бити истинских реформи на пољу владавине права, истакао jе Радованић.

На састанку са посланицом у Европском парламенту Виолом фон Крамон-Таубадел било jе разговора о актуелноj политичкоj ситуациjи како у Црноj Гори, тако и у остатку региона, као и о будућности Балкана унутар Европске униjе (ЕУ).

– Промиjењена методологиjа у вези са приступањем ЕУ додатно мотивише да убрзамо процес европских интеграциjа. Важан сегмент у том процесу jе одржавање добрих и снажних регионалних односа – напоменуо jе jош генерални секретар Грађанског покрета УРА.

У разговору са посланицом Зелених Њемачке посебан фокус стављен jе на зелене политике и горућа еколошка питања у Црноj Гори.

– Активности коjе смо до сада спровели на том плану су наишла на одобравање од наших ЕУ савезника, а приjе свега се мисли на забрану даље градње малих хидроелектрана (мХе), као и на раскидање уговора са постоjећим. Имаjући у виду климатске промjене, чиjе су посљедице ове године посебно видљиве у различитим краjевима свиjета, на том пољу мораћемо jош да радимо. Затварање Поглавља 27 jедан jе од тежих и изазовниjих задатака коjи нам предстоjе. У наредном периоду сарадња између Зелених њемачке и УРЕ биће интензивирана на корист обиjе стране – закључио jе Радованић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:06