МИЛЕТА РАДОВАНОВИЋ / - ФОТО: ГП УРА
20/01/2022 u 08:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовановић: Издајемо оне којима одговара статус „“кво“ и блокиране институције

Издали смо и када смо мјесецима тражили да се изабере састав Тужилачког савјета како би снажна борба против криминала добила неопходан вјетар у једра, казао је Радовановић

Грађански покрет УРА и коалиција „Црно на бијело“ били су одлучујући фактор да се 30. августа режим ДПС-а пошаље у опозицију. Тада, већ ноћ након чувеног и великог 30. августа смо проглашени за издајнике, казао је генерални секретар УРЕ Милета Радовановић.

Издали смо када је ДПС отишао у опозицију. Издали смо када смо, управо ми, господина Кривокапића предложили за мандатара и касније премијера, казао је Радовановић.

Када су одређени министри, ширином нашег демократског капацитета и истинском вољом да Црна Гора крене напријед, дошли на те функције, и тада смо издали, додао је.

- Издаја је било и када се кренуло у одлучну борбу против организованог криминала и корупције преузимајући кључну одговорност да се обрачунамо са овом пошашћу која је разарала државу и друштво - наводи генерални секрретар УРЕ.

Издали смо и када смо мјесецима тражили да се изабере састав Тужилачког савјета како би снажна борба против криминала добила неопходан вјетар у једра. Када је програм „Европа сад“ одмах подржан од стране нашег посланичког клуба јер нам је увијек био циљ да грађани живе боље. Издали смо и када је сачуван спољонополитички курс државе и када смо јасно истакли да, након пада ДПС-а, кључни циљ јесте да Црна Гора буде наредна чланица Европске уније, истиче Радовановић.

УРА и „Црно на бијело“ издају и сада, када желе да се процеси у држави одблокирају. Издајемо оне којима одговара статус „“кво“ и блокиране институције. Издајемо када не дозвољавамо да Црна Гора буде заробљена због једне породице или нечијих партикуларних интереса, ма чији они били. Издајемо јер желимо владу јединства, свих оних који желе добро и напредак црногорском друштву, без ДПС-а и ДФ-а и оних који су се огријешили о грађане и државу. Издајници смо само из угла оних чија је политика без визије – и данас и јуче и сјутра, закључио је Радовановић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:25