Радовић / Фото: Срђан Бољевић
27/06/2021 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић Кривокапићу: Владу ћемо рушити с вама, јер нам у томе највише помажете

У намјери да вам скратимо мандат, што вас је од јуче итекако заголицало, ви сте нам најбољи савезник, поручио премијеру шеф Ђукановићевог кабинета

Шеф Kабинета Предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, Миодраг Радовић, је одговарајући на реаговање Kабинета премијера Здравка Kривокапића истакао је неозбиљно кад их за ратнохушкачку реторику оптужују они који су “сасвим случајно” још 90-тих били активни учесници на пробраним четничко-фашистичким скуповима.

Радовић је поручио Kривокапићу да ће Владу рушити са њим јер им он у томе највише помаже.

- Заиста је неозбиљно кад вас за ратнохушкачку реторику оптужују они који су “сасвим случајно” још 90-тих били активни учесници на пробраним четничко-фашистичким скуповима. Зато не чуди ваша помама на спремност нормалних људи да бране своју домовину ако затреба, по сваку цијену. Дакле, да ту причу затворимо: лопта је у вашем дворишту. Kад кажем вашем, мислим прије свега на ваше менторе, јер ионако ништа од вас не зависи- поручио је он. 

Радовић је казао да Ђукановић уопште није реаговао на Кривокапићеве недостојне изјаве.

- Има паметнијег посла, а сем тога то је заиста испод његовог нивоа. Зато ћу ја одговорити премијеру Kривокапићу, јер ми је препознатљив његов стил, а и нема ко други да му пише, јер је мало ко око њега остао. Да не даљим, да вам одговорим на оно што вас једино жуља, на питање с ким ћемо рушити Владу, како ви кажете? У најкраћем: с вама. Јер нам највише у томе помажете ви својим чињењем и нечињењем, незнањем и некомпетентошћу, својом реваншистичком политиком, голом одмаздом према људима, покушајем утјеривања страха и пријетњама попут оне да ће пола Црне Горе бити процесуирано ваљда зато што мисле другачије и што су лојални својој земљи. Помажете нам лажима и ширењем неистина о спрженој земљи у којој сте се иначе дебело намирили, лажима да је за 200 дана дуг смањен са 103 на 88 одсто БДП, а повећан је за девет одсто…Помажете нам незаконитом смјеном хиљада часних и одговорних људи у просвјети, здравству, култури, дипломатији, у државној администрацији и јавним предузећима, уништавањем привреде и тјерањем инвеститора… Помажете нам брукањем државе пред међународним партнерима, вашим неуким наступом и својом наглашеном сервилношћу према Србији, угрожавањем самог опстанка државе, покушајем њеног претварања у православну џамахирију и угрожавањем тековина антифашизма. Ето, због свега тога и мора других ствари којима се дичите, а којих би се нормалан човјек стидио-и за Црну Гору и за вас лично биће много боље да што прије одете. Kако ћемо вас срушити-да опет користим ваш језик? Лако. Највјероватније на ванредним парламентарним изборима, јер немате подршку ваших коалиционих партнера. Подржавају вас само поједини посланици које сте лично задужили, и они који се зубима држе за власт, коју би Премијер да брани по цијену живота, како рече. То није ратнохушкачки, зар не? И да наставим. Постоје и други начини, примјерени демократском парламентаризму, да вас ‘срушимо’ у оквиру постојећег скупштинског сазива. А немојте никако искључити и могућност да вас сруше они који су вас изабрали, што је такође реална варијанта. Ето, отктили смо вам све карте. Дакле, у намјери да вам скратимо мандат, што вас је од јуче итекако заголицало, ви сте нам најбољи савезник- поручио је Радовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:08