Радовић / Фото: Срђан Бољевић
15/07/2021 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић: Ограђујем се од изјава Царевића око имовине Карађорђевића

Требао би се позабавити коначно пописом имовине Општине, каже предсједник СО Будва

Предсједник Скупштине општине Будва Kрсто Радовић из редова Демократа, оградио се од изјаве предсједника општине Марка Царевића и упутио му молбу да убудуће избјегава да личне ставове презентује као званичне ставове Општине Будва.

Царевић је јуче изјавио да Црна Гора мора да врати имовину коју је одузела Kарађорђевићима.

- Због јучерашњег текста господина Царевића, као предсједник представничког дома у Општини Будва дужан сам да се оградим и упутим предсједнику Општине молбу да у будуће избјегава да саопштава своје личне ставове и да их презентује као званичне ставове Општине Будва, јер ако је добио подршку да води Општину, није је добио да би несмотреним изјавама и радњама срозавао углед Будве. Прије свега, када је већ помињао реституцију био је дужан да као предсједник Општине евентуално стане на страну грађана Будве који у поступцима реституције на данашњи дан потражују преко 70 одсто имовине коју је држава некада национализовала и да евентуално позове државне органе да убрзају поступке за коначно утврђивање чињеница везано за права својине на тим некретнинама. Осим уколико у међувремену није постао правни заступник породице Kарађорђевић, па је ојачао правни тим који их заступа предвођен Аном Kоларевић, сестром предсједника државе Мила Ђукановића - казао је Радовић.

Како је додао, било би за очекивати да предсједник Општине прије свега стане на страну власника земљишта на Мрчевом пољу на Јазу, који годинама безуспјешно захтјевају остварење својих права на том локалитету.

- Умјесто да за заложи за повраћај земљишта ранијим власницима на локалитету Сајма, предсједник Царевић се договарао са турском фирмом “Миа” око градње солитера. Што је срећом посвећеним радом Секретаријата за заштиту имовине осујећено и за сада заустављено- наводи Радовић.

Царевић се, истиче, требао позабавити коначно пописом имовине Општине, због чијег непостојања Будва годишње губи на милионе еура.

- То су све послови предсједника Општине, прије него ли брига за повраћај земљишта породици Kарађорђевић само зато да би евентуално прибавио неке јефтине поене. Да се разумијемо, лично и ја охрабрујем да се испита све везано за реституцију земљишта поменутој породици, али једнако као и свим нашим суграђанима, без икаквог ексклузивитета за било кога, јер смо овђе ради грађана Будве. Још једном позивам господина Царевића да се дозове памети и да покуша да се сабере и престане са представама за јавност које ђеле народ, већ да се фокусира на горуће локалне теме које оптерећују свакодневни живот наших суграђана, а којих је на претек - закључио је Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:43