/ - Фото: МВП
25/01/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Економска дипломатија најбољи начин за опоравак економије

Такође, истакнута је важност сарадње са инвестиционим банкама, унапређења инфраструктуре, као и подизања свијести о значају дигитализације

Један од приоритета Министарства вањских послова је економска дипломатија, јер представља најбољи начин за опоравак економије. Црној Гори су потребне кредибилне стране инвестиције, као и наставак политике нулте толеранције на корупцију  - оцијењено је данас на састанку министра вањских послова Ђорђа Радуловића са предсједником Савјета страних инвеститора у Црној Гори Кристофом Шоеном и генералним директором Теленора Бранком Митровићем. 

Током разговора, заједнички је наглашено да је привлачење инвестиција пресудно за економски опоравак земље, при чему је оцијењено да је Црна Гора атрактивно подручје за улагање, посебно у секторима туризма, енергетике и информационих технологија.

Оцијењено је да сјевер државе представља огроман потенцијал за улагања, те да је потребно додатно интензивирати напоре ка промоцији Црне Горе као инвестиционе дестинације. На тој линији, Шоен је похвалио одлучност у борби против организованог криминала и корупције, превасходно из разлога што инвеститори траже стабилне и сигурне земље за улагање. 

Митровић је казао да је много важно да држава покаже бригу и разумијевање за потребе и изазове страних инвеститора који већ послују у Црној Гори, јер се на тај начин гради репутација пожељне  дестинације за улагања, док сви страни привредници постају активни промотери инвестирања у Црној Гори.

Такође, истакнута је важност сарадње са инвестиционим банкама, унапређења инфраструктуре, као и подизања свијести о значају дигитализације. 

Оцијењено је да треба искористити спремност других земаља да нам помогну на експертском нивоу, те да повољније прогнозе за економски раст у овој години дјелују обећавајуће. 

Представници Савјета страних инвеститора су изразили спремност да наставе са интензивном промоцијом потенцијала Црне Горе међу страним инвеститорима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:19