Александар Раковић / - интернет
09/11/2021 u 18:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раковић: СПЦ не вјерује Кривокапићу, послаће примједбе на његове три верзије Темељног уговора

- Умјесто да се потпише већ усаглашена верзија Темељног уговора, расплет о овом питању сачекати бар средину 2022. године - каже историчар др Александар Раковић

Историчар др Александар Раковић казао је за РТВ да Свети архијерејски синод Српске православне цркве очигледно не вјерује довољно премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу јер се не зна какве се намјере крију иза потеза црногорског премијера.

Наиме, каже Раковић, питање је да ли Здравко Кривокапић жели да употријеби потписивање Темељног уговора за оснивање странке и промоцију свог политичког концепта, како би то показао као подршку Српске православне цркве њему лично.

Раковић је додао како очекује да ће Синод СПЦ упутити Кривокапићу примједбе и сугестије на чак три нацрта Темељног уговора која је послао претходних мјесеци и да ће тражити од њега да појасни због чега је унео корекције и шта треба да значе те корекције.

Према Раковићу, тиме ће, умјесто да се потпише већ усаглашена верзија Темељног уговора, расплет о овом питању сачекати бар средину 2022. године.

С тим у вези, нагласио је Раковић, и Митрополија црногорско-приморска би требало да се чува тога да Кривокапић употријеби ову епархију Српске православне цркве као подршку у страначкој борби.

Раковић је рекао да је Мики Спајић у разговору са српском дијаспором у Сједињеним Америчким Државама најавио оснивање странке, тако да Кривокапић и друштво само чекају погодан моменат да то и учине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:30