/ - Ивана Радичевић Рашчанин
13/09/2021 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашчанин Радичевић: Политички притисак на МОНСТАТ да организује попис

- Бизарна потреба владајуће већине да нас национално преброји уклопила у легислативу и планове, само још једном показује ко у овој држави прави рововске подјеле - навела је она.

Оно што се тренутно спроводи на терену, најављеном смјеном директорице МОНСТАТ-а, јесте класичан политчки притисак да се на силу спроведе попис ове године, и то само зато што владајуће политичке партије мисле да ће им национално пребројавање бити опортуно. То је саопштила Ивана Рашчанин- Радичевић, финкционерка СД, најавшиши да ће о истом обавијестити и међународне партнере и инстанце.

Она је рекла да, чињеница да се директорица успротивила очигледно незаконитој организацији пописа, а одмах потом покренута њена смјена, сасвим јасно говори да је ријеч о полтичкој одмазди.

 - Да је, пак, попис реално немогуће организовати, потврдили су јавно како премијер Кривокапић, тако и вицепремијер Абазовић. Додатно, да је овдје заиста ријеч о дилетантизму и арчењу државних пара силу-на-срамоту и мимо прописа, говори и податак да је и Драган Копривица, представник НВО у Савјету статистичког система, иступио из истог, управо зато што му је Закон о попису "потурен" на изјашњење путем електронске сједнице и то у року од 24х. Дакле, процес рада на овом важном питању потпуно је обесмишљен - поручила је она.

Рашчанин Радичевић је истакла да овакво "мрцварење закона" да би се бизарна потреба владајуће већине да нас национално преброји уклопила у легислативу и планове, само још једном показује ко у овој држави прави рововске подјеле.

 - Не можете четвртасто угурати у округло господо, ма колико се трудили, нити незаконито можете претворити у законито - додала је она

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:36