Abazović u posjeti Harvardu / - FOTO: VLADA
01/04/2023 u 10:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sa Harvarda se zahvalili Abazoviću: Naša zajednica obogaćena Vašim liderstvom

Oni su dodali da su zahvalni što će bibliotečki sistem na Harvardu biti obogaćen autorskom knjigom Abazovića, što će omogućiti da generacije studenata mogu da pristupe i imaju koristi od vašeg naučnog rada

Direktor Centra za evropske studije na Harvardu Žegož Ekiert i izvršna direktorica Elain Papoulijas uputili su pismo zahvalnosti premijeru Dritanu Abazoviću zbog nedavnog gostovanja i glavnog obraćanja u njihovom kampusu.

- Naši studenti i nastavni kadar zaista su zahvalni na Vašem vremenu i spremnosti da se uključite u suštinsku i važnu razmjenu stavova i ideja tokom vikenda na Konferenciji o Evropi, ističe se u upućenom pismu zahvalnosi, saopštili su iz Vlade.

U pismu profesora sa Harvarda se ističe da su stavovi  Abazovića produbili znanje o izazovima i mogućnostima globalizacije i potvrdili zajedničku transatlantsku posvećenost promociji demokratije, mira i prosperiteta.

- Naša zajednica je u velikoj mjeri obogaćena Vašim spoznajama, kao i Vašim liderstvom, ističu Ekier i Papoulijas.

Oni su dodali da su zahvalni što će bibliotečki sistem na Harvardu biti obogaćen autorskom knjigom Abazovića, što će omogućiti da generacije studenata mogu da pristupe i imaju koristi od vašeg naučnog rada.

- Bila mi je čast i zadovoljstvo da Vam poželim dobrodošlicu na Harvard. Veoma smo zahvalni na vašem doprinosu i nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da Vas ugostimo - zaključuje se u pismu upućenom Abazoviću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 15:14