Нела Савковић Вукчевић / -фото: ДПС
27/10/2021 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Савковић Вукчевић: Онај ко је Весни Братић додијелио најважније ресоре, имао је злу намјеру према Црној Гори

- Зато и Кривокапић и Братић и цијела влада треба да оду што прије, а за уништавање црногорског друштва са предумишљајем, свакако ће одговарати - тврди она

Онај који је инсистирао на Весни Братић и предложио да јој се додијеле најважнији ресори за еманципацију једног друштва, имао је злу намјеру према Црној Гори. Зато и Кривокапић и Братић и цијела влада треба да оду што прије, а за уништавање црногорског друштва са предумишљајем, свакако ће одговарати, поручила је чланица Извршног одбора ДПС Црне Горе Нела Савковић Вукчевић.

 - Након етничке чистке коју је спровела у сектору просвјете, само стицајем околности избјегнуте омче која је пријетила забраном наступа црногорским спортистима на међународним такмичењима под државном заставом, посљедних недјеља на њеном удару нашао се и сектор културе. И поред тога што има поражавајуће досадашње резултате у сва четири министарска ресора, Братићева је од скоро постала и координатор рада Народног музеја - тврду она.

Савковић Вукчевић, наводи да ће Братићева функцију обављати до именовања новог кандидата за директора ове установе, односно док и за ту позицију не пронађе погодну особу профила новоименоване директорке Филмског центра Црне Горе, која нема црногорско држављанство а истакла се и кандидатуром на изборној листи десничарске странке "Двери".

 - Да Весни Братић уопште није стало до сектора културе, већ само до идеолошког упреподобљавања свих додијељених ресора па и овог, показала је скорашњим скандалозно проведеним поступком расписивања конкурса ,,Развој културе сјевера“, који је потом поништен, па опет расписан али тако да искључује из конкуренције све јавне установе које се финансирају из буџета општине, државе као и НВО. На основу све те збрке право питање је било ко уопште и испуњава услове да конкурише за наведена средства - тврди она.

Савковић Вукчевић тврди да су културе, који су недавно организовали протест поводом запошљавања "антицрногорских кадрова и вјерске дискриминације у институцијама културе и другим државним ресорима" и затражили њену смјену, показали шта мисле о Братић.

 - Међутим за све наведено министарка Братић нема слуха нити је то дотиче. Министарство на чијем је челу претворила је у регрутни центар четничког подмлатка, чији се чланови у намјери потирања антифашистичких вриједности, инсталирају на директорске фотеље у образовним институцијама и установама културе. Тако Братићева у медијској изолацији сном мртвим спава, али не мирује, него спроводи злокобни наум рехабилитујући четничку идеологију. Слиједећи идеју "српског света", вриједно и упорно подрива темеље Црне Горе остављајући за собом далекосежне посљедице по наше друштво, али и одрастање и васпитање млађих нараштаја - закључује она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:11