Нела Савковић Вукчевић / - Нела Савковић Вукчевић
27/10/2021 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савковић Вукчевић: Постављање Братић на чело министарства зла намjера према Црној Гори

Савковић Вукчевић тврди да министарка Братић наставља да систематски ради на уништењу свих ресора коjе jоj jе премиjер Кривокапић додиjелио а посланици парламентарне већине гласовима подршке и омогућили

Онаj коjи jе инсистирао на министарки просвjете, науке, културе и спорта Весни Братић и предложио да jоj се додиjеле наjважниjи ресори за еманципациjу jедног друштва, имао jе злу намjеру према Црноj Гори, саопштила jе чланица Извршног одбора ДПС Црне Горе Нела Савковић Вукчевић.

Савковић Вукчевић тврди да министарка Братић наставља да систематски ради на уништењу свих ресора коjе jоj jе премиjер Кривокапић додиjелио а посланици парламентарне већине гласовима подршке и омогућили. 

– Након етничке чистке коjу jе спровела у сектору просвjете, само стицаjем околности избjегнуте омче коjа jе приjетила забраном наступа црногорским спортистима на међународним такмичењима под државном заставом, посљедних недjеља на њеном удару нашао се и сектор културе. И поред тога што има поражаваjуће досадашње резултате у сва четири министарска ресора, Братићева jе од скоро постала и координатор рада Народног музеjа. Функциjу ће обављати до именовања новог кандидата за директора ове установе, односно док и за ту позициjу не пронађе погодну особу профила новоименоване директорке Филмског центра Црне Горе, коjа нема црногорско држављанство а истакла се и кандидатуром на изборноj листи десничарске странке Двери – наводи се у саопштењу. 

Она тврди да Весни Братић уопште ниjе стало до сектора културе, већ само до идеолошког упреподобљавања свих додиjељених ресора па и овог, показала jе скорашњим скандалозно проведеним поступком расписивања конкурса ,,Развоj културе сjевера–, коjи jе потом поништен, па опет расписан али тако да искључуjе из конкуренциjе све jавне установе коjе се финансираjу из буџета општине, државе као и НВО.

– На основу све те збрке право питање jе било ко уопште и испуњава услове да конкурише за наведена средства.Шта мисле о раду министарке Братић саопштили су посленици културе коjи су недавно организовали протест поводом запошљавања "антицрногорских кадрова и вjерске дискриминациjе у институциjама културе и другим државним ресорима” и затражили њену смjену– наводи се у саопштењу.

Тврди да министарка Братић нема слуха нити jе то дотиче.

– Министарство на чиjем jе челу претворила jе у регрутни центар четничког подмлатка, чиjи се чланови у намjери потирања антифашистичких вриjедности, инсталираjу на директорске фотеље у образовним институциjама и установама културе – наводи се у саопштењу.

Она предлаже да Влада оде што приjе.

– Намеће се закључак да онаj коjи jе инсистирао на Весни Братић и предложио да jоj се додиjеле наjважниjи ресори за еманципациjу jедног друштва, имао jе злу намjеру према Црноj Гори. Зато и Кривокапић и Братић и циjела влада треба да оду што приjе, а за уништавање црногорског друштва са предумишљаjем, свакако ће одговарати – закључено jе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:41