Марта Шћепановић / - ДСПС
05/04/2022 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Неодговорност за животне проблеме грађана, вратиће се ДФ-у као бумеранг

Како проблеме грађана може разумјети Бранко Радуловић који поред својих 2.433 еура посланичке плате, од доласка на власт је читаву своју породицу инсталирао на директорске позиције, наводи Марта Шћепановић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе

Блокаду парламента коју спроводи Демократски фронт покушава оправдати лицемјерном демагогијом упереном против интереса грађана, али и здравог разума, сматра Марта Шћепановић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе.

-Челнике ДФ-а уопште не интересује усвајање закона од стране  Скупштине, којима би се зауставио раст цијена горива и основних намирница и помогло свим угроженим грађанима. Економска криза погађа све грађане, па и гласаче ДФ који сигурно нијесу дали глас овом политичком субјекту да заступа своје ускопартијске интересе или нечије туђе. Док се ДФ поиграва здравим разумом, и одговорност пребацује у неко друго двориште, знајући да ће им се као бумеранг вратити фрапантна неодговорност и неосјетљивост за животне проблеме грађана, овакво бахато понашање можемо да разумијемо само као израз себичности и одсуства осјећаја за проблеме грађана- наводи Шћепановић.

Додаје:"Наравно да муке пољопривредника и проблеме са којима се суочавају, не може разумјети један добростојећи шеф Клуба посланика Демократског фронта, Славен Радуновић који је, на основу података из његовог имовинског картона, власник два стана од 200 и 67 квадрата, двије гараже од по 13 и ливаде од 10.374 квадрата, који вози „ленд ровер дискавери”, а притом је за 28 фебруарских дана свог нерада инкасирао чак 2.222,55 еура".

-Такође, како проблеме грађана може разумјети предсједавајући Страхиња Булајић који мјесечно за нерад прима плату од 2.361,98 еура и управља Скупштином не на основу Устава и Пословника него у складу са наредбама које добија од стране свог шефа Андрије Мандића. Самог лидера ДФ економска криза уопште не дотиче, и вјероватно чека да све ово прође и љето дође, па заједно са Радуновићем, "на пјену од мора", као некада, мало одмори на јахти њиховог посланика Божовића, од свих ових напора да деструкцијом паралише Црну Гору- поручује Шћепановић.

Она наводи да како проблеме грађана може разумјети Бранко Радуловић који поред својих 2.433 еура посланичке плате, од доласка на власт је читаву своју породицу инсталирао на директорске позиције, па им кућни буџет напуњен платама из државног буџета износи преко 10.000 еура.

-Посланици Демократског фронта, треба да знају да нам слиједи низ избора у наредних годину дана, и да ће ефекте свог ината, институционалне блокаде, и поигравања са егзистенцијом грађана имати прилике да виде на првом одмјеравању снага на бирачким мјестима. А они онда нека објашњавају, по чијим су налозима блокирали државу и разарали институције, и како су све то радили у интересу грађана и својих бирача. Видјећемо ко ће им повјеровати. Држава Црна Гора што прије мора да успостави стабилност и институционалну функционалност, то је услов за напредак ове државе, европски пут а посљедично и унапријеђење стандарда грађана- закључује она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:58