/ - FOTO ILUSTRACIJA
14/02/2022 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД и УРА наставили преговоре о новој влади

Испред УРА-е разговору су присуствовали Милош Конатар и Милета Радованић, а у име СД-а били су Дамир Шеховић и Борис Мугоша

Предстваници Социјалдемократа и УРА данас су се састали како би наставили преговоре о формирању нове владе, сазнаје портал Дан.

Испред УРА-е разговору су присуствовали Милош Конатар и Милета Радованић, а у име СД-а били су Дамир Шеховић и Борис Мугоша.

Абазовић разговарао са Ђукановићем: Предочени приоритети европске владе

Подсјећања ради, лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић заједно са извршним директором те странке Зораном Микићем обавио је недавно разговоре са низом парламентарних странака о формирању европске владе коју је та партија представила као један од модела излаза из политичке кризе.

- Састанци су обављени са ДФ-ом и лидерима тог политичког савеза Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем, са представницима СНП-а Владимиром Јоковићем и Драганом Вукићем, представницима мањинских партија Фатмиром Ђеком, Ником Ђељошајем и Ервином Ибрахимовићем и представницима СД-а Дамиром Шеховићем и Борисом Мугошoм. Током јучерашњег дана састанак је организован и са представницима ДПС-а који су раније најавили подршку европској влади без учешћа у истој. Састанак је обављен у згради Предсједништва и то са Милом Ђукановићем, Данијелом Живковићем и Иваном Вуковићем којима су предочени приоритети европске владе- навели су тада из УРА.

Током тог састанака са свим актерима закључено је да постоји висок степен усклађености поводом њеног формирања.

- Консултације ће се наставити наредних дана и почетком сљедеће недјеље. Претходних дана представници Грађанског покрета УРА консултације су обавили са СДП-ом, ПЗП-ом и ЦИВИС-ом док за сада у разговорима не учествују само Демократе- саопштили су тада из УРА.

Социјалдемократе су на свом Твитеру поручили да су са представницима Ура-е разговарали о програму будуће Владе као и њеној евентуалној структури.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:28