Дејан Милошевић / - СД
18/11/2021 u 09:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД предаје амандман за ФЦЈК

Посматраjући однос Владе Црне Горе према ФЦJК и наjобичниjем лаику постало jе jасно да jе jедини циљ Владе гашење факултета, са краjњим циљем наставка асимилациjе Црногораца у Црноj Гори, поручио је, Дејан Милошевић носиоц листе СД на Цетињу

Док постоjи и jедан jедини Црногорац у нашоj домовини Црноj Гори, постоjаће и Факултет за црногорски jезик и књижевност, казао је носиоц листе СД-а на локалним изборима на Цетињу, Дејан Милошевић.

– Сами ниjесте, нити ћете икада бити. Посматраjући однос Владе Црне Горе према ФЦJК и наjобичниjем лаику постало jе jасно да jе jедини циљ Владе гашење факултета, са краjњим циљем наставка асимилациjе Црногораца у Црноj Гори. Влада потпомогнута партиjским филиjалама цркве Србиjе са Цетиња, почев од неисплаћивања редовних средстава, до бочних приjетињи професорима и студентима, покушава угасити jедну од наjсjаниjих искри црногорског друштва. Наjновиjа дешавања коjима се ФЦJК укида служба заштите, и то мjесецима уназад, показала су да се не не желе зауставити у своjоj намjери све док не види заставу друге државе на згради Факултета за црногорски jезик и књижевност. Е то неће дочекати – поручио је Милошевић.

Он је истакао да су Социjалдемократе већ, на jавноj расправи, подниjеле приjедлог за одређивање средстава потребних за функционисање ФЦJК.

– Уколико таj приjедлог не уроди плодом, предаћемо амандман скупштини Приjестонице, коjим ће се обезбjедити средства потребна за фунскионисање службе заштите за комплетну 2022 годину. Амандман Социjалдемократа Цетиња ће се, у том случаjу, наћи на скуштинском засиjедању 1. децембра. гдjе ће се на гласању видjети ко су истински заштитници црногорског идентитета, а ко марионете цркве Србиjе. Молимо све партиjе коjе битишу у Приjестоници да подрже оваj амандман, а наша инициjатива и подршка, као и до сад, ни убудуће никад неће изостати – навео је Милошевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 17:17