/ - SRDJAN DJIDJO BOLJEVIC
16/08/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Procrnogorske partije moraju biti dio vlade

Kako dodaju, jedino takav sastav vlade može biti garant da će Crna Gora ostvarivati neophodan napredak na njenom evropskom putu i da će povratiti kredibilitet pozdane NATO članice

Nova vlada za čijeg mandatara je imenovan Milojko Spajić bi trebalo biti formirana od istinskih proevropskih i pro-NATO subjekata, poručuju Socijaldemokrate.

Kako dodaju, jedino takav sastav vlade može biti garant da će Crna Gora ostvarivati neophodan napredak na njenom evropskom putu i da će povratiti kredibilitet pozdane NATO članice. 

- Takođe, jasno je da Crna Gora ne može imati stabilnu vladu bez procrnogorskih partija u njoj. Samo tako je moguće staviti tačku na vrijednosno posrnuće kojem nažalost svjedočimo, a koje za posljedicu ima pokušaj mijenjanja građanskog karaktera Crne Gore - navode iz SD-a.

U situaciji kad većina zavisi od više konstituenata, istilču oni, niti jedna partija ne može sebe predstavljati kao garant da će nešto sigurno biti implementirano.

- Matematika je egzaktna i zbog toga je neophodna saradnja političkih subjekata na jasnim proevropskim i evroatlantskim osnovama. Zna se jasno u Crnoj Gori koja se partija za što zalaže, tako da pokušaj relativizacije ideološke profilacije određenih partija ne može i ne smije zamagliti suštinu - naglašavaju u ovoj partije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:22