Дамир Шеховић / - BALSA RAKOCEVIC
12/12/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Шеховић једини кадидат за предсједника странке

Саопштено је да се међу кандидатима за чланове Главног одбора налази преко 65% нових лица, која до сада нијесу били чланови неког од органа партије

На јуче одржаној сједници Главног одбора, Социјалдемократе Црне Горе су једногласно усвојиле листе кандидата за предсједника партије, чланове Главног одбора, статутарне комисије и надзорног одбора, као и приједлог Статута.

Из Социјалдемократа су саопштили да се међу кандидатима за чланове Главног одбора налази преко 65% нових лица, која до сада нијесу били чланови неког од органа партије.

Међу предложеним кандидатима је преко 30% жена и 20% младих.

 - На овај начин партија показује да смо разумјели поруку грађанки и грађана - да морамо да се мијењамо. Због тога ће Социјалдемократе на предстојећем Конгресу који је заказан за 31. јануар 2022. године значајно подмладити своје редове, са жељом да реформишемо партију и пред грађане изађемо са новом политичком понудом, али и новом генерацијом политичких лидера. А све то уз неподијељену отворену подршку старијих и искуснијих колега, на челу са актуелним предсједником, Иваном Брајовићем - саопштено је из СД-а.

Усвојен је приједлог Статута Социјалдемократа, уз амандмане Форума жена који подразумијевају проналажење механизма којим ће се, на још квалитетнији начин, обезбиједити сразмјерно учешће припадница мање заступљеног пола и припадника младих у руководећим органима партије, чиме је направљен значајан искорак у овом правцу.

Главни одбор је констатовао да су, у протеклом периоду одржане конвенције у свим општинским одборима партије, те да су на тим конвенцијама, чланице и чланови Социјалдемократа за кандидата за новог предсједника једногласно предложили актуелног потпредсједника партије и посланика у Скупштини Црне Горе, Дамира Шеховића.

 - Припремне активности у сусрет Конгресу свакако користимо и у сврху додатног јачања партијске инфраструктуре, тако да смо у потпуности спремни за евентуалне ванредне изборе, који су једно од рјешења за излазак из највеће политичке и институционалне кризе са којом се држава, и друштво у цјелини, суочава. Главни одбор СД-а је такође констатовао да је тренутна политичка ситуација веома забрињавајућа, те да је нужно у најкраћем року пронаћи адекватно рјешење за неодрживо стање у које нас је одлазећа власт увукла -  саопштено је из СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:06