/ фото илустрација
18/06/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Влада изгубила већинску подршку у Парламенту, а Парламент изгубио кворум

Уз 29 посланика ДПС-а који су већ неко вријеме у бојкоту, ми данас имамо 45 посланика који не учествују у пленуму, што је више од половине од укупног броја, наводе из СД-а

Социјалдемократска партија Црне Горе саопштила је да је синоћ је црногорска јавност имала прилике да види кулминацију лоших односа унутар владајуће већине која је резултирала тиме да се 16 посланика ДФ-а опредијели за даљи бојкот Парламента.

- Уз 29 посланика ДПС-а који су већ неко вријеме у бојкоту, ми данас имамо 45 посланика који не учествују у пленуму, што је више од половине од укупног броја. Након свих дешавања у Парламенту, а закључно са овим од синоћ, постало је јасно да парламентарна већина која је изабрала Владу 4. децембра прошле године више не постоји-наводе у саопштењу.

Социјалдемократе су од самог почетка, како тврде, овог сазива Парламента, а након тога и формирања нове Владе, биле конструктивна опозиција.

- Активно смо учествовали у раду Парламента и трудили се да својим приједлозима допринесемо да рјешења која посланици усвајају буду што боља и квалитетнија. Али најуочљивија карактеристика су били и остали лоши односи између партија парламентарне већине, као и односи дијела те већине са премијером- речено је из СД-а.

Истакли су да за њих, након синоћње сједнице, ситуација у потпуности јасна.

- Грађани не смију да буду таоци владајуће елите која се показала недораслом и неспособном да међу собом разговара и договори се, а камоли да води један озбиљан систем од којег сви зависимо, као што је држава. Једини излаз из ове ситуације, када влада више нема подршку посланика у Парламенту, када Парламент више нема кворум за рад, јесу нови парламентарни избори на којима ће грађанке и грађани, увјерени смо, дати праву оцјену оваквом неодговорном понашању партија на власти и чињеници да су више од пола године били таоци њихових партијских интереса- закључили су из СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:37