фото: СД / - фото: СД
17/03/2022 u 13:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шеховић - Гандел: Црна Гора мора имати стабилну и јасно европски и евроатлантски оријентисану Владу

Шеховић је рекао да политичка нестабилност у Црној Гори, имајући у виду расплет догађаја у Европи, изазива додатну забринутост и упућује на што хитнију потребу изласка из кризе

Предсједник Социјалдемократа, Дамир Шеховић, примио је амбасадора Словачке у Црној Гори Бориса Гандела са којим је разговарао о политичкој ситуацији у Црној Гори, али и актуелним дешавањима у Европи.

Шеховић је рекао да политичка нестабилност у Црној Гори, имајући у виду расплет догађаја у Европи, изазива додатну забринутост и упућује на што хитнију потребу изласка из кризе.

 - Црна Гора, у времену када се читава Европа суочава са озбиљним безбједносним изазовима, мора имати стабилну и јасно европски и евроатлантски оријентисану Владу, те да око тих европских и евроатлантских, односно цивилизацијских вриједности није пожељно правити труле компромисе који би се Црној Гори могли вратити као бумеранг. Посебно не у овом безбједносно осјетљивом тренутку. По питању актуелних догађаја и рата у Украјини, чврсто вјерујем да Европа мора имати јединствен и јасан став, те да Црна Гора не смије себи дозволити да, као што је то случај са одлазећом Владом, не спроводи досљедно политику коју спроводе наши међународни партнери из ЕУ и НАТО -  рекао је Шеховић.

Амбасадор Гандел је, изражавајући захвалност за сусрет, истакао да се Европа данас суочава са бројним изазовима, те да Црна Гора, као држава кандидат за чланство у ЕУ и пуноправна чланица НАТО-а, треба да своју политику усклађује са међународним партнерима.

 - Стога вјерујем да нова Влада заиста мора имати јасно европско и евроатлантско опредјељење, јасне ставове поводом неких кључних питања, те да она мора показати јасне и искрене намјере да настави реформе у преговарачком процесу са ЕУ. Тренутна друштвено-политичка криза у којој се Црна Гора налази представља разлог за забринутост и потребно је, у што краћем року, доћи до њеног разрјешења и повратка стабилности - рекао је Гандел.

Шеховић је захвалио Ганделу на традиционално добрим односима двије државе и подршци коју Црна Гора добија од Словачке, изражавајући увјерење да ће Црна Гора, у што краћем временском року, добити нову, у потпуности европски и евроатлантски опредијељену Владу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:18