Radmila Šekerinska / - SDP
06/07/2024 u 12:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šekerinska podržala formiranje Evropskog saveza

Potpredsjednica Partije evropskih socijalista Radmila Šekerinska podržala je osnivanje Evropskog saveza, kojeg čine Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP), Socijaldemokrate (SD) i Liberalna partija (LP).

- Podržavam ovo progresivno udruživanje snaga. Evropski savez će stvoriti novu dinamiku proširenja za Crnu Goru, region i za Evropsku uniju - istakla je potpredsjendica druge po snazi političke grupacije u Evropi. 

Podsjeća da je Partija evropskih socijalista oduvijek podržavala proširenje, kako u državama članicama, tako i u ključnim EU institucijama. 

- Podržavamo sve progresivne partije koje se bore za pristupanje država Zapadnog Balkana EU. Cijenimo to što je crnogorski SDP član našeg pokreta od 2009. i što zajedno radimo ne samo na EU proširenju, nego i na stvaranju progresivnog društva baziranog na solidarnosti, pravdi i demokratiji - istakla je Šekerinska. 

Bešić: Evropski savez ima široki koalicioni kapacitet

Evropskom savezu poželjela je mnogo sreće i uspjeha u ispunjavanju zacrtanih ciljeva. 

- Snažno podržavamo formiranje Evropskog saveza i nadamo se da će ovaj pokret okupiti sve progresivce, kako bi se borili ne samo za EU proširenje nego i naše zajedničke, progresivne socijaldemokratske vrijednosti. Sigurna sam da će Crna Gora, region i naša porodica mnogo cijeniti ovo udruživanje - zaključila je Šekerinska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 04:52