Предраг Секулић / - Предраг Секулић
04/02/2022 u 18:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секулић: ДПС спремна да подржи мањинску владу, али под одређеним условима

- Немамо страх од избора, рејтинг показује да смо најјача политичка партија, са 29 посланика најјача смо странка и у парламенту - рекао је он

Посланик Демократске партије социјалиста Предраг Секулић изјавио је за Н1 да та странка мањинску владу сматра у Црној Гори као једно од лошијих решења, али да је, под одређеним условима, спремна да је подржи.

 - ДПС је преферирала стабилну политичку владу, ако не постоји могућност за њу – онда расписивање ванредних парламентарних избора, а треће рјешење је подршка мањинској влади и то под условом – ако би та Влада гарантовала наставак европског пута Црне Горе, рекао је Секулић.

Он је нагласио да ДПС, „ако ћемо имати овакву, или лошију владу“, нема намјеру да је подржи.

 - Морамо да видимо који је програм нове владе и персонални састав, а онда следи изјашњавање партија - истакао је он.

На питање да прокоментарише наводе Здравка Кривокапића да већ постоји договор о формирању нове већине, Секулић је истакао да би то питање требало упутити Кривокапићу и додао да "када је у питању политички договор, један дио треба да остане сакривен иза завјесе". 

 - Неспорно је да имамо у парламенту већину за циљ - наставак европских интеграција, европски пут Црне Горе. Са друге стране мањи дио парламента је антиевропски настројен, али је и противник евроатланстских интеграција, дакле НАТО. Није тешко сабрати два и два које би партије могле да састављају будућу владу и ко би могао да да подршку влади - истакао је он.

На питање да ли је ДПС спреман да подржи мањинску владу, за коју су из УРА рекли да ће бити спремна да закључи темељни уговор са СПЦ, Секулић каже да мисли да питање уговора са СПЦ није основно питање, већ да су то економска питања, привлачење страних инвестиција, као и европске интеграције...Он додаје да за ДПС о уговору са СПЦ још не зна ни који је текст уговора, те да ће свака политичка партија о томе заузети свој став.

Поводом најаве да Демократски фронт најављује могућност неинституционалне борбе, претпоставља се - протесте, Секулић наводи да то не би било први пут да ДФ делује ванинституционално, те да сматра да је Црна Гора довољно зрела да томе стане на пут.

 - Заиста не мислим да се може десити да се власт мења ванинституционално -  каже.

Упитан да ли је ДПС спреман ако дође до избора, Секулић наводи да је та странка увијек спремна на провјеру кор грађана.

 - Немамо страх од избора, рејтинг показује да смо најјача политичка партија, са 29 посланика најјача смо странка и у парламенту - рекао је Секулић и додао да ДПС полако враћа и коалициони капацитет, јер се "видјело да су оптужбе на рачун ДПС неутемељене".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:10