Сергеј Секуловић
23/07/2021 u 15:06 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Ако Братић има двојно држављанство, има га законито

Погрешна је перцепција да губитак држављанства по сили закона значи да се држављанство губи у само једном дану, него се води одговарајући поступак, навео је Секуловић

Ако министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић има двојно држављанство, оно га има законито јер је црногорско држављанство добила под посебним, повлашћеним условима на основу поступка који је јасно прецизиран законом. То је саопштио министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић у Скупштини Црне Горе одговарајући на посланичко питање Андрије Николића (Демократска партија социјалиста).

Николић  је Секуловића питао да ли је ресор на чијем је челу по сили закона покренуо поступак за поништење рјешења о црногорском држављанству за министарку Братић.

Говорећи о медијским написима да поједини министри и посланици парламентарне већине имају двојно држаљанство Секуловић је одговорио да министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић није међу онима којима су се поклапали подаци, али ти подаци за њих свакако нису легитимни, него само легитимни званични подаци.

- Погрешна је перцепција да губитак држављанства по сили закона значи да се држављанство губи у само једном дану, него се води одговарајући поступак - објаснио је Секуловић.

Казао је и да "конкретна министарка Братић има законито двојно држављанство". Додао је да ће бити у Влади све док мисли да државу и друштво вуче напријед.

- Уз све пропусте и недостатке, она то ипак ради - оцијенио је Секуловић.

Посланик Данијел Живковић (ДПС) питаће министра унутрашњих пословаСергеја Секуловићакоје активности је тај ресор путем међународне сарадње предузело према Србији по питању особа које се налазе у бирачком списку Црне Горе а посједују двојно држављанство. Интересује га и колико одговора је добијено из Србије и у ком року, те колико тачно особа по евиденцији Србије има двојно држављанство.

Секуловић је казао да из Босне и Херцеговине нису добили одговор, а из Србије да сходно њиховом закону о заштити података и личности, регистра пребивалишта и боравишта то није податак који могу званично да прослиједе државним органима Црне Горе.

- Урадили смо свој дио, такав одговор смо добили, односно од БиХ још чекамо - навео је Секуловић.

Момо Копривица (Демократска Црна Гора) ће питати да ли МУП планира да институционалним путем преиспита правну основаност одлука и рјешења стамбених комисија о рјешавању стамбених потреба функционера, те да ли се предузимају активности на плану образовања и почетка радног тијела које је предвиђено чланом 16 Закона о буџету за 2021. годину.

Посланика Генција Ниманбегуа (Форца) интересује статуст пројеката везаних за гранични прелаз са Албанијом, те детаљи везани за пловности ријеке Бојане и евентуалне морске граничне прелазе у Улцињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:13