/ - НЕМАЊА СИМОВИЋ
25/11/2021 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Симовић: Годинама су се средства за спорт дијелила без јасних критеријума

У области спорта затекли су нерегулисано и доста хаотично стање у расподјели средстава за спорт, навео је он

Кандидат са листе “СД-ЛП - Вазда досљедни Цетињу, Немања Симовић, казао је да​ у области спорта затекли су нерегулисано и доста хаотично стање у расподјели средстава за спорт која иначе чине скоро 50 одсто буџета Секретаријата за културу, спорт и младе.

- Годинама су се средства дијелила без јасних критеријума и правила, што је изазивало незадовољство код великог броја спортских субјеката. ​Почетком 2018. године, доласком кадра СД-а на чело овог Секретаријата, започета је израда Правилника о суфинансирању спортских субјеката путем конкурса, а у том периоду доноси се и нови Закон о спорту, који предвиђа обавезу додјеле средстава за спорт путем конкурса, али само за регистроване спортске клубове у оквиру својих матичних Савеза. Локална самоуправа, као оснивач три велика клуба, ФК Ловћен, РК Ловћен и КК Ловћен, и суоснивачи са по 20 одсто учешћа у ЖКК Ловћен и билијар клуб " Биљарда" опредијелила је за ове клубове Правилником 90 одсто средстава- истакао је саопштењем.​

Израдили су, како је навео, Програм развоја спорта 2019-2020. који је помогао да правилником предвиде средства и за остале спортске субјекте који нијесу могли испунити услове регистрације.

​- Правилник је добио похвале од свих спортских субјеката и појединаца, а чак је и ревизор похвалио транспарентност додјеле средстава за спорт приликом усвајања завршног рачуна Буџета Пријестонице за 2019-ту годину.​ На крају желим да поручим Цетињанкама и Цетињанима да ћемо се и даље трудити да одржимо овакав начин расподјеле, како би наши клубови имали увијек правичну расподјелу средстава, како и заслужују- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:20