илустрација илустрација / СНП
29/09/2021 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП подржава повећању минималне и просјечне зарадео

Такође, сматрамо да је поводом овог питања потребно консултовати и послодавце из приватног сектора и чути како ће поменута пореска реформа утицати на њихово пословање, наводе они

Социјалистичка народна партија Црне Горе подржава јуче изнешен пројекат "Европа сада" Министарства финансија и социјалног старања о повећању минималне и просјечне зараде у Црној Гори, као и укидању доприноса за здравствено осигурање на зараде, те неопорезивању зарада до бруто износа од 700 еура.

-Сматрамо да је потребно детаљније елаборирати ове мјере како би се знали њихови дуготрајни ефекти на економију, посебно у погледу утицаја на здравствени систем и његово функционисање, односно морају се сагледати сви аспекти оваквог подухвата имајући у виду дугорочну одрживост најављених мјера-наводе из СНП-а.

Додају: "Такође, сматрамо да је поводом овог питања потребно консултовати и послодавце из приватног сектора и чути како ће поменута пореска реформа утицати на њихово пословање".

-Социјалистичка народна партија Црне Горе се од свог оснивања залаже за реформу пореског система, бољи стандард грађана и њихову сигурнију будућност. Стога, сматрамо да су наведене мјере добродошле, уз упозорење да треба сагледати њихову одрживост на дуже стазе-поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:34