Са сједнице Социјалиста / - Социјалисти
21/06/2021 u 15:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Социјалисти поручили владајућој већини: Међусобним дијалогом наћи рјешење за стабилност власти

Поводом актуелне политичке кризе Социjалисти поручуjу свим политичким партиjама владаjуће већине на обавезу да у међусобном диjалогу мораjу наћи рjешење коjе ће повратити стабилност нове власти коjе ће бити наjадекватниjи израз воље грађана исказане на изборима 30. августа

Главни одбор Социjалиста Црне Горе разматрао jе актуелну политичку кризу у Црноj Гори, с посебним освртом на првих 200 дана рада Владе. Истовремено су покренули поступак предлагања кандидата за потпредсjеднике партије и утврдили план активности општинских организациjа за припреме за редовне локалне узборе коjи ће бити одржани краjем ове и у првоj половини 2022. године.

Поводом актуелне политичке кризе Главни одбор Социjалиста поручуjе свим политичким партиjама коjе чине владаjућу већину на обавезу – да у међусобном диjалогу мораjу наћи рjешење коjе ће повратити стабилност нове власти и коjе ће бити наjадекватниjи израз воље грађана Црне Горе исказане на изборима 30. августа.

– Подсjећемо све, а нарочито представнике двиjе наjвеће коалициjе – За будућност Црне Горе и Мир jе наша нациjа – да су Социjалисти након одлуке Уставног суда да нас елиминише из изборног процеса позвали своjе чланство и бираче да подрже управо ове двиjе коалициjе. Зато сматрамо да управо ове двиjе коалициjе носе наjвећи терет одговорности да нађу одговараjуће рjешење за новонасталу кризу због броjа добиjених гласова, међу коjима су и наши гласови – наводе Социјалисти у саопштењу.

Истичу да се суздржавају од критиковања начина рада Владе и премијера.

– Влада и њен премиjер су тражили од jавности 200 дана, али су, нажалост, већ 120. дан сами отворили питање преиспитивања свог рада и састава – и то у jедном од наjзначаjниjих ресора – правде и људских и мањинских права. На таj начин Влада ниjе сама себи дала вриjеме коjе jе очекивала и тражила од – политичких субjеката и цивилног сектора и у краjњем од грађана – наводе у саопштењу.

Социјалисти позивају владаjућу већину да договором дође до рjешења коjе ће омогућити квалитетно функционисање нове власти, како би енергиjа коjа се троши на међусобне размирице била у потпуности усмjерена на побољшање квалитета живота свих грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 15:34