foto: rtcg / - FOTO: RTCG
15/08/2023 u 15:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Zadovoljni razgovorom sa Spajićem, vlada da promijeni Crnu Goru

Mandatar se prethodno sastao sa liderom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, predsjednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i liderom SNP-a Vladimir Joković

Želimo vladu koja će naredne četiri godini odraditi posao koji će promijeniti Crnu Goru, saopštio je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić nakon sastanka sa mandatarom Milojkom Spajićem. On je istakao je da su zadovoljni razgovorom sa Spajićem, te da na sastanku nije bilo priče o podjeli resora.

Na pitanje o poziciji predsjednika Skupštine, lider ZBCG je kazao da je danas napravljen veliki iskorak u drugom pravcu, ne oko dogovora ko će šta dobiti, to je stajalo po strani, već oko važnije stvari koja će biti temelj buduće vlade.

Sastanak mandatara za sastav nove vlade Milojka Spajića sa liderima koalicije za Budućnost Crne Gore (ZBCG), Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem, počeo je u prostorijama Pokreta Evropa sad (PES), a sastanku je prisustvovao i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Spajić nakon pregovora o formiranju vlade: Krenulo je bolje od očekivanog

Na sastanak su, u ime koalicije ZBCG, došli i Slaven Radunović i Predrag Bulatović.

Spajić je ranije završio sastanak sa predstavnicima partija koje su ga podržale za mandatara tokom konsultacija kod predsjednika države Jakova Milatovića.

Na sastanku su bili Bečić, lideri Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Force Genci Nimanbegu, Albanske Alternative Nik Đeljošaj i Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka.

Sastanku su prisustvovali i predsjednici Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i CIVIS-a Srđan Pavićević.

Spajić je nakon tog sastanka, na kojem je razgovarano o formiranju vlade, rekao da su principi PES-a prihvatljivi svim učesnicima današnjeg sastanka i da nijesu razgovarali o podjeli resora.

Lider PES-a je u četvrtak od Milatovića dobio mandat za sastav vlade, rok da završi taj posao je tri mjeseca, a mora dobiti podršku najmanje 41 poslanika.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 04:37