/ - Мирко Станић
27/01/2022 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станић: Одлазећи премијер са шаком себи лојалних министара изазива нестабилност државе

Он је истакао и да су овакав нацрт уговора су са правом крили од грађана Црне Горе, али и посланика у Скупштини, јер не поштоји шанса да би добио већину у овој форми

Апсолутно је неприхватљиво потписивање Темељног уговора између Владе Црне Горе и СПЦ, у тренутку кад Влада Здравка Кривокапића броји посљедње сате свог мандата и кад је изгубила повјерење 85% посланика у Скупштини Црне Горе, казао је шеф Медијског тима СДП и члан Предсједништва СДП-а Мирко Станић.

Он је казао да је нацрт уговора који је данас објављен у једном дневном листу у многим елементима је супротан секуларном карактеру државе, пун историјских неистина и фалсификата и по много чему сврстава СПЦ изнад осталих вјерских заједница, али и изнад Устава и цијелог низа закона Црне Горе.

- Одлазећи премијер Кривокапић, са шаком себи лојалних министара, изазива нестабилност државе покушавајући да овако озбиљно питање, попут Темељног уговора, на брзину потпише зарад добијања пар јефтиних политичких поена - казао је Станић.

Он је истакао и да су овакав нацрт уговора су са правом крили од грађана Црне Горе, али и посланика у Скупштини, јер не поштоји шанса да би добио већину у овој форми.

- Због тога позивамо све да од овог опасног, и по државу и грађане, штетног посла одустану, јер не вриједе фотеље Здравка Кривокапића, Јакова Милатовића или Весне Братић изазивања међувјерских и међунационалних немира у Црној Гори са дугорочно штетним посљедицама по све грађане, без обзира којој вјерској заједници припадају - нагласио је Станић.

Само на тај начин ће показати да нијесу спремни да баш по сваку цијену бране своје фотеље, у које су из потпуне анонимности и без икаквог легитимитета засјели прије 14 мјесеци, закључио је члан Предсједништва СДП-а

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:20