Станишић / Фото: ПзП
21/05/2021 u 07:51 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станишић: Владан Вучелић је високо позиционирани кадар ДПС-а, фудбал је дотакао дно

Подршка од 28 делегата показататељ је колико су клубови под утицајем политичара бившег режима, поручује члан ПзП-а

Члан Предсједништва Покрета за промјене Бобан Станишић тврди да је Владан Вучелић високо позиционирани кадар подгоричког ДПС-а и да је избором њега за предсједника Удружења клубова Центар, црногорски клупски фудбал званично дотакао дно.

- Подршка од 28 делегата на данашњој Изборној скупштини Удружења клубова Центар је показататељ колико су клубови у црногорском фудбалу под утицајем политичара бившег режима и колико у истим нема простора за праве спортске раднике који имају своје мишљење. Реизбор партијског ухљеба и некадашње сјенке бившег градоначелника Миомира Мугоше је највећи пораз црногорског клупског фудбала - нагласио је он.

Станишић је навео да политика има превише формалног и неформалног утицаја на спорт.

- Међутим, црногорски фудбал је прави примјер како неспособни и нестручни политичари могу да униште фудбалске клубове. У скоро свим управама фудбалских клубова у Црној Гори налази се макар по један функционер бившег режима. Већина њих није ту из љубави према фудбалу, већ због бенефита и привилегија. Један од најтужнијих примјера јесте и Радоица Поповић, функционер Демократске партије социјалиста који се налази на челу фудбалског клуба Kом, а за којег је опште познато да не познаје основна фудбалска правила, као ни број играча који је дозвољен на терену. Оваквих примјера је много и то је нажалост тужна слика црногорског фудбала - истакао је он.

Покрет за промјене ће у наредном периоду предложити измјене Закона о спорту како би, додаје он, онемогућили јавне функционере и чланове политичких партија да се нађу на водећим мјестима у спортским клубовима и савезима, јер је то једини начин да се избјегне политизација спорта и смање могућности за корупцију у спорту.

- Такође, избором стручних и квалитетних људи на водећим позицијама коначно ће црногоркси спорт достићи квалитет какав и заслужује. Будућност црногорског клупског фубала биће суморна уколико се оваква пракса настави, јер само фудбал и спорт ослобођен од политике могу да дају добре резултате. Такође, овим путем позивам Владу Црне Горе да оформи специајлну комисију која ће провјерити рад фудбалских клубова у Црној Гори и њихово пословање, као и многа сумњива спонзортсва од локалних и државних предузећа, као и повезаност - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:54