Фото: Фејсбук / - Фото: Фејсбук
01/09/2021 u 20:08 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станивуковић: Ако неко каже "śеди" то није црногорски језик

Стојим иза става да су Црногорци измишљена нација, али поштујем свачија увјерења и ставове, казао је градоначелник Бањалуке

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић говорио је за Н1 телевизију о његовој недавној изјави да су Црногорци измишљена нација, признајући да је то рекао, али да медији нијесу пренијели његову цјелокупну изјаву. 

- Медији су пренијели тај мој став иза ког стојим, али не и наредних 30 секунди гдје сам рекао да поштујем свачија увјерења и ставове- казао је Станивуковић. 

Станивуковић се дотакао теме и о црногорском језику. 

- Некад је ћирилица имала 30 слова, а у Црној Гори има 32. Ја кажем "сједи", а неко каже "śеди", Али, то није црногорски језик- сматра Станивуковић. 

Такође је додао да је и Петар Петровић Његош писао на српском језику. 

- Његово највеће дјело "Горски вијенац" написано је на српском језику. Али напомињем поново, ово су моји ставови, али поштујем и туђе. Такође, сматрам да је сасвим у реду да и ја имам свој став- закључио је Станивуковић. 

Након Станивуковићеве изјаве да су Црногорци измишљена нација бурно је реаговао дио јавности.

Станивуковић је тих дана боравио у Црној Гори, гдје се састајао са први човјеком Будве Марком Батом Царевићем и бројним политичким активистима. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:14