/ Суада Зороњић, фото: Лазар Ружић
12/06/2021 u 09:56 h
Marko VešovićMarko Vešović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Суада Зороњић апелује: Избори нијесу рјешење, све превазићи разговором

За овај релативно кратак период, Скупштина и Влада нијесу имали могућности да одраде комплетну реформу изборног законодавства и деполитизацију државног апарата, указала је Зороњић за "Дан"

У Грађанском покрету Уједињена реформска акција (УРА) сматрају да је помињање избора у овом тренутку неодговоран и нефер потез према свим грађанима Црне Горе. Коментаришући односе у владајућем блоку, посланик покрета УРА Суада Зороњић рекла је за "Дан" да су грађани на изборима прошле године владајућим коалицијама дали повјерење да владају у пуном мандату.

– Што се тиче Грађанског покрета УРА, за нас је питање избора у овом тренутку неодговоран и нефер потез према свим грађанима Црне Горе. То кажемо из разлога јер за овај релативно кратак период Скупштина и Влада нијесу имали могућности да одраде комплетну реформу изборног законодавства и деполитизацију државног апарата. Дакле, у сегменту који би значио фер и поштене изборе није се, објективно, урадило много и ту би манипулације претходног режима и даље биле огромне. Још један аргумент је и тај да су нам грађани 30. августа прошле године дали повјерење да владамо у пуном мандату и из тог угла би нови избори у овом тренутку били неодговоран потез – рекла је Зороњић.

Катнић негира да је постојао план за хапшење премијера

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић казао је да нема никаквих информација о наводном плану за хапшење предсједника Владе Здравка Кривокапића.

– Нити знам шта је премијер радио у Патријаршији СПЦ, нити сам информисан да је планирао да изврши кривично дјело велеиздаје, нити сам планирао да га хапсим – рекао је Катнић за Антену М.

Он је то казао поводом Кривокапићеве изјаве да је чуо да му је спремано хапшење због велеиздаје ако у Београду потпише Темељни уговор са СПЦ.

Она је додала да су у Грађанском покрету УРА спремни за разговоре.

– УРА је, као што смо и више пута поновили, спремна за све разговоре о несугласицама унутар владајуће већине, као и за разговоре о евентуалној реконструкцији Владе, али не по принципу шведског стола – нагласила је Зороњић.

Сукоб премијера и дијела скупштинске већине распламсава се посљедњих дана, при чему се помињу и нови парламентарни избори.

Један од лидера ДФ-а и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић изјавио је да премијеру Здравку Кривокапићу не вјерује ништа из два разлога.

– Послије гомиле лажи које је изрекао о крупним политичким и државним питањима, њему више ништа не вјерујем. Може да прича шта хоће, службе имају све податке о токовима новца од шверца цигарета према Кривокапићу. Чак су га и амбасадори Квинте упозорили да је наставак шверца цигарета преко Луке Бар неприхватљив – казао је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:26