Ivan Terzić / FOTO: CGA
15/09/2024 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Terzić: Crna Gora jedna od najsiromašnijih i najzaduženijih država zbog korumpiranih političara

Na žalost stanovnika Crne Gore, naša država je jedna od najsiromašnijih i najzaduženijih država svijeta. A to ne bi smjelo nikako da bude tako, jer sa brojem stanovnika od 600.000 i prirodnim resursima koje država posjeduje, mi bismo morali da budemo u rangu jednih od najrazvijenijih i najprosperitetnijih država svijeta, saopštio je Ivan Terzić iz Crnogorske građanske akcije (CGA).

- Nažalost nismo zbog korumpiranih političara, zbog gramzivih kumova, prijatelja i rođaka. I zbog toga je CGA tu da situaciju preokrene iz korijena. Crna Gora je pretvorena u sistem kasti, u kojoj je većina stanovništva siromašna, a postoji određeni procenat ekstremno bogatih ljudi- rekao je Terzić.

Naveo je da su bogati toliko moćni "da i dan danas upravljaju crnogorskim životom".

- Ako se vratimo malo u prošlost i sagledamo političku situaciju, shvatićemo da ne postoji nijedna politička organizacija koja do dana današnjeg nije učestvovala u vlasti. Zašto je to tako građani bi trebali da se zapitaju- kazao je on.

Terzić je poručio da, iako Crna Gora ima puno intelektualaca, i oni su "robovi raznih politika".

CGA: U crnogorskoj politici dominira parodijski žanr

- Zato i njih pozivam, da skinu lance sa svojih nogu, da se pridruže jednom slobodnom pokretu. Da se pridruže svojim sugrađanima, da daju svoj puni potencijal u razvoju društva i da jednom konačno Crna Gora krene naprijed. Slobodna, demokratska, prosperitetna i pravna država. Uvažena svuda u svijetu- istakao je.

- Zbog toga im Crnogorska građanska akcija nudi izlaz iz ove agonije. Nudimo im da umjesto bespotrebnog razmišljanja o politici, o vjeri, o naciji, razmišljaju kako da poboljšaju svoj životni standard i to je osnova- zaključio je Terzić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:36