Милан Тичић / - ДПС
25/05/2022 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тичић: Луција Ђурашковић незаконито на челу ЈУ "Музеји и галерија" Будва

Уз то напомиње да је Ђурашковићева једини директор неког јавног предузећа у Будви који ће приликом одласка са функције добити отпремнину од неколико десетина хиљада еура

Четворогодишњи мандат, директорки ЈУ "Музеји и галерије" Будва Луцији Ђурашковић истекао је у августу 2021. године. Међутим и поред тога што конкурс за избор новог директора ове јавне установе није расписан, Ђурашковићева и даље, незаконито, обавља ову функцију, тврди предсједник ОО ДПС Будва Милан Тичић.

 - Госпођа Ђурашковић која је била члан бројних различитих партије у Будви занемарује чињеницу да крши закон те да ништа што потписује нема никакво правно дејство. Вјероватно је убјеђена да ће након локалних избора поновним партијским прелијетањем успјети да задржи функцију и тиме покушати да анулира сва своја незаконита дјеловања.  Подсјетићу да од како је Ђурашковићева директорка, ова Јавна установа од стране Скупштине општине Будва није добила сагласност за Извјештаје о раду за 2019, 2020. и 2021. годину - тврди Тичић.

Уз то напомиње да је Ђурашковићева једини директор неког јавног предузећа у Будви који ће приликом одласка са функције добити отпремнину од неколико десетина хиљада еура, јер је, тврди он, прије четири године била једини дирекор који је одбио измјену уговора управо у дијелу високих отпремнина и то на штету градске касе односно грађана Будве.

 - Незаконитостима у овој јавној установи овдје није крај, нови Савјет ЈУ "Музеји и галерије" Будве није уписан у Централни регистар привредних субјеката због тога што ниједан од чланова не испуњава законом предвиђене услове. Стога позивамо Министарство јавне управе да у што хитнијем року уклони неправилности у ЈУ "Музеји и галерије" Будва узевши у обзир да руководство овом значајном установом управља потпуно незаконито - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:33