Јована Тодоровић / - фото: Слободна Црна Гора
08/04/2022 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тодоровић: Вељовић заслужује собу иза решетака и сат времена шетње у круг

Грађани Црне Горе нису слијепи и знају да се оно што је господин Вељовић урадио тог 5. септембра не назива патриотиза, казала је Тодоровић

Савјетник за безбједност предсједника државе Мила Ђукановића и бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић ослобођен је оптужби да је 5. септембра 2021. године на Цетињу починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, казала је портпарол Слободне Црне Горе Јована Тодоровић.

- Вељовић, иначе члан криминалне организације зване Демократска партија социјалиста, је 5. сепрембра 2021. године на Цетињу, када је устоличен Митополит црногорско-приморски Јоаникије, снимљен како лактом гура полицајца испред себе покушавајући да пробије кордон, али у исто вријеме полицијским службеницима говори да баце оружје и униформу јер је “Он њихов командант”. Он у том тренутку није био на функцији Управе полиције и није имао никаква овлашћења за позивање полиције на непослушност - казала је Тодоровић.

Додаје да се Вељовић се представља као велики патриота и брани своје нечастиве поступке увијајући их у вео црногорског патриотизма, али грађани Црне Горе нису слијепи и знају да се оно што је господин Вељовић урадио тог 5. септембра не назива патриотизам, већ егоизам и борба за одбрану себе, али и криминалне групе којој припада, тачније Демократске партије социјалиста.

- Ослобађајућа пресуда и срамна одлука Основног суда на Цетињу да се овај човјек ослободи оптужби поред свих доказа које је цијела Црна Гора имала прилике да види је скандалозна и даје вјетар у леђа било коме да може напасти униформисано лице без икаквих посљедица. Или Правда није за све иста? - новади  портпарол Слободне Црне Горе.

Веселин Вељовић као и његови партијски партнери због свих непочинстава које су радили протеклих тридесет година заслужују једино собу иза решетака и сат времена шетње у кругу дворишта, а не слободу и помиловање, казала је.

Држава мора реаговати на ову сканадлозну пресуду и адекватно казнити актера, те на тај начин заштитити сваког полицијског службеника, али и грађанима ставити до знања да државом не владају више криминалци из ДПС-а. Или ипак владају?, закључила је Тодоровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:39