ДФ за избор нове Владе / PRES DF PAD VLADE - IVAN PETROVIC-IPE
03/11/2021 u 12:50 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У 14 часова код Бечића састанак шефова клубова посланика владајућих партија

Састанак је заказан како би владајућа већина постигла договор око наставка рада Пленума и доношења стратешки важних закона и одлука, који су најављивани и обећани грађанима у циљу бољег и квалитетнијег живота

Предсједник Скупштине Алекса Бечић састаће се данас, у 14 часова, са шефовима посланичких клубова парламентарне већине, сазнаје портал Дана.

Састанак је заказан како би владајућа већина постигла договор око наставка рада Пленума и доношења стратешки важних закона и одлука, који су најављивани и обећани грађанима у циљу бољег и квалитетнијег живота. С обзиром на чињеницу да црногорски парламент у претходних скоро пет мјесеци није засједао, да је његов рад најприје бојкотовала највећа опозициона партија ДПС, па потом и најбројнија партија власти Демократски фронт (ДФ), и да скоро 70 закона чека на разматрање, односно усвајање, из ДФ-а су прије два дана најавили повратак у парламент и гласање закона који су у интересу грађана.

Како је шеф посланичког клуба ДФ–ПзП Бранко Радуловић казао за "Дан", да је намјера коалиције "За будућност Црне Горе" била искрена о повратку у Скупштину, показала је и јучерашња сједница скупштинског Одбора за политички систем и правосуђе на којој су посланици како клуба ДФ-а, тако и клуба ДФ–ПзП гласали за предлоге закона од стране Владе (Кривични законик). Радуловић је казао да је тиме показано јединство власти и поручио да се опструкција интереса грађана Црне Горе не смије и неће дозволити.

- Рад Скупштине мора да се одблокира и да буде до краја експедитиван и продуктиван. Али није главни терет на Скупштини и посланицима, много је већи проблем што не постоји комуникација између Владе и Скупштине јер нису сва рјешења оптимална. А усаглашавање закона је много важно. Нашла су се рјешења за мајке па ћемо и друга рјешења наћи подједнако успјешно. Управо гласање предлога закона од стране Владе јуче на скупштинском одбору показало је јединство власти, посебно јединство оба клуба ДФ-а. Сви су гласали за предлоге Владе и тако ће бити и убудуће кад је интерес грађана у питању, а то не подразумијева само гласање онога што је у домену социјалне и економске политике него и борбе против организованог криминала, успостављања правосудног система, затим и свих сегмената, као што је попис и слично – казао је Радуловић.

Гласаћемо законе који су у интересу грађана

На конференцији за новинаре прије два дана у Скупштини Црне Горе, један од лидера ДФ-а Андрија Мандић најавио је прекид преговора о реконструкцији од стране те партије и најавио нову иницијативу избор нове владе, који подразумијева новог премијера, министре... комплетну извршну власт. Тада је казао и да ће та партија "свакако изаћи у сурет ономе што чини политику нашег политичког савеза да у времену које је пред нама изгласамо законе који су у интересу грађана Црне Горе".

Посланик Бранко Радуловић је казао да се нада да ће се у наредна два мјесца криза разријешити и да ће све наставити да функционише како је и првобитно и било планирано, након избора 30. августа прошле године.

– Надам се да ће се криза ријешити у наредна два мјесеца и да ћемо доћи до нечега што ће задовољити све конституенте власти и премијера. Да дођемо до тих оптималних рјешења, било да долазе од Владе или већине, јер опструкција позитивним рјешењима аутоматски значи негативан однос према грађанима – закључио је Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:55