/ Здравко Кривокапић
22/06/2021 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У четвртак премијерски сат

Посланик Демократске Црне Горе Момо Копривица питаће Кривокапића о нападима на вјерске објекте

Премијер Здравко Кривокапић одговараће у парламенту на питања представника посланичких клубова, на посебној сједници Скупштине која је заказана за четвртак.

Посланик Демократске Црне Горе Момо Копривица питаће Кривокапића о нападима на вјерске објекте.

У име клуба посланика "Црно на бијело", посланик Срђан Павићевић питаће премијера како тумачи, у контексту најновијих политичких догађања, однос српских званичника према Влади, премијеру и званичној политици Црне Горе и њеним протагонистима.

- Да ли ће најновија догађања имати икакве реперкусије на заједнички живот у региону и квалитет сусједских односа између Србије и Црне Горе? Да ли ће се ставови званичног Београда одразити на туризам, трговину, економију, сарадњу у домену културе и слично- питао је Павићевић.

Предсједник клуба Социјалдемократа Иван Брајовић питаће Кривокапића да ли има план за превазилажење ове, како је рекао, до сада незабиљежене политичке ситуације у којој се налази Црна Гора.

- Влада на чијем сте челу изгубила је повјерење већине посланика у Скупштини, а Скупштина је изгубила кворум за одржавање пленарне сједнице. Које потезе планирате да повучете у циљу санирања тренутног стања- питао је Брајовић.

Предсједник клуба Социјалдемократске партије и албанске коалиције "Једногласно" Рашко Коњевић питаће Кривокапића за оцјену рада Владе у протеклих 200 дана.

- И да ли сматрате да Ви имате неподијељену подршку Скупштине за наставак рада Владе, у складу са уставним овлашћењима- питао је Коњевић.

На Осмој посебној сједници, у дијелу посвећеном посланичким питањима, а у вези са одређеном темом овлашћени представници клубова посланика постављаће питања министру вањских послова Ђорђу Радуловићу, на тему „Дипломатско - конзуларна мрежа”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:12