foto: Biljana Marković / - FOTO: BILJANA MARKOVIć
18/03/2022 u 12:14 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Котору на помолу стварање нове владајуће већине?

УРА најавила да ће коалиционим партнерима дати предлог изласка из кризе и деблокаде парламента

Након пропалог покушаја одржавања сједнице которског парламента, и јутросшњи није успио јер се у скупштинској сали опет нијесу појавила два одборника коалиције За будућност Котора Жељко Кнежевић (НДС) и Слободан Лазовић (ПЗП) због чега није постојао кворум за рад.

Они траже реорганизацију ЈУ Културни центар “ Никола Ђурковић” односно да се тој установи повјери организација Фестивала позоришта за дјецу и Међународног фестивала “КоторАрт”, које су до сада организовале НВО и Доо друштва. Потпредсједник Општине из редова ГП УРА Небојша Шеваљевић је на питање “Дана” како у тој странци, која уз Демократе и коалицију ЗБК чини владајућу већину, виде одвијање наставка функционисања актуелне власти, казао да “на овај начин више не”.

- Ми смо већ више мјесеци у блокади и цијели град, и морам рећи да је цијели град таоц једног дијела коалиције За будућност Котора. Већ данас ће УРА изаћи према коалиционим партнерима са предлогом изласка из кризе и деблокаде парламента. Избори су увијек рјешење, међутим наше је мишљење да нису добро рјешење у овом тренутку за град: март је мјесец, уочи туристичке сезоне, значи ми би имали кампању у априлу и мају, избори вјероватно у јуну, а конституисање власти јул-август, што је врло лоше за град. Сматрамо да у градској скупштини има довољно одборника који су спремни да раде у интересу града и у том смислу ће бити наша иницијатива, казао је Шеваљевић новинарима.

Он је на питање “Дана” да ли су у Котору могуће нове коалиције поручио да је “све могуће”.

- Не знам да ли је ријеч о новим коалицијама, али оно што ћемо ми урадити је да ћемо покушати да деблокирамо град на начин да не дозволимо да једна мала група одборника држи град у шаци и да практично они изазову изборе. Ми сматрамо да прије ванредних избора треба размотрити неке друге варијанте. Наравно зависи све од става других партија, рекао је Шеваљевић који није хтио да конкретизује о којим се партијама ради.

Предсједник Општине Владимир Јокић (Демократе) назначио је да су надлежни секретаријат и Општина Котор још прошле седмице, а прије претходног покушаја одржавања засијадања, дали предлог за она питања која су била од значаја у оквиру тих политичких разговора.

- До данас немамо одговор, што показује неку врсту неспремности намјере да ово функционише на адекватан начин. Та намјера и неспремност исказана је од стране два одборника Демократског фронта у Котору, који заједно са опозицијом која је предвођена ДПС-ом настављају бојкот скупштине. На тај начин, једину ствар коју успијевају да ураде јесте да блокирају град, саопштио је Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:45