Уљаревић / Фото: Архива
28/10/2021 u 11:00 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уљаревић изазвала бурне реакције, Марковић је брани: Она је истакнута активисткиња

Функционер ДНП-а Милун Зоговић тврди да директорица ЦГО не може да прикрије мржњу према српском народу

Бурне реакције јавности изазвало је истраживање Центра за грађанско образовање (ЦГО), на чијем је челу Далиборка Уљаревић, у ком стоји се српски народ у Црној Гори наводи да су "национално опредијељени Срби". 

Резултати истраживања јавног мњења, по којем преко 45 одсто грађана Црне Горе сматра да се држава креће у погрешном правцу, објављени су за Радио Слободна Европа. 

Оно што је изазвало гнијев код дијела јавности јесте да у истраживању стоји да су "национално опредијељени Срби и они нижег образовног нивоа оптимистичнији да је добар правац кретања друштва у Црној Гори". 

На истраживање ЦГО реаговали су из Демократског фронта, па је функционер ДНП-а Милун Зоговић казао да Уљаревић не може да прикрије и каналише мржњу према српском народу и да је то њен највећи проблем.

image

Зоговић

Фото: Иван Петровић Ипе

- Недопустиво је да неко вријеђа и понижава било ког грађанина Црне Горе, а камо ли цијели народ по било ком основу. Главна промотерка "грађанизма" госпођа Уљаревић као дама прегазила је све границе лијепог укуса а као јавни дјелатник све принципе, скрупуле и елементарну пристојност трујући медијско небо опасним приземностима. Да није јавни радник било би потпуно периферно. Србима је свеједно шта о њима мисли нека тамо Далиборка Уљаревић и њој слични. Отровна мржња према једном народи и то према оном који је дао немјерљив допринос у стварању и опстанку Црне Горе је проблем оног ко мрзи. а не тог народа чија су посебност, богаство духовне и културне баштине, култура и традиција посебно иритантни за ову и сличне појаве. Госпођо Уљаревић, можете да мрзите колико хоћете, али морате научити да се обраћате са дужним поштовањем и уважавањем- написао је Зоговић на Фејсбуку. 

На Зоговићеву изјаву реаговао је бивши премијер Душко Mарковић који је казао да је "забринут због нетолеранције коју је Зоговић исказао према истакнутој грађанској активисткињи Уљаревић".

image
Фото: Твитер

- Непримјерено је да се неслагање са било којом друштвеном темом или конкретно са истраживањем, исказује како је то урадио посланик. Упорно понављам и позивам да нам треба што више дијалога, и што више суштинског поштовања у оквиру јавног и политичког живота.  Надам се да смо сви свјесни да је то једини исправан пут- поручио је он. 

Зоговић је и на то имао одговор. 

- Не сјећам се да је Марковић био забринут и да су он и госпођа Уљаревић држали округле столове када нам је пријетио да ће нас после избора све на тракторе и за Србију- закључио је Зоговић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:37