Грађански покрет УРА / -фото: УРА
04/07/2021 u 07:16 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА данас на конгресу бира руководство

Уједињена реформска акција вечерас у Улцињу изабраће предсједника и четири потпредсједника партије

Редовни конгрес Грађанског покрета Уједињена реформска акција (УРА) биће одржан вечерас у Улцињу. По најавама, делегати на Конгресу бираће предсједника и четири потпредсједника партије.

Из Грађанског покрета УРА истакли су да су пред њима велики изазови који се прије свега односе на јачање грађанског и европског контекста државе, а да би то остварили, потребни су одлучност и нова енергија.

Раније су истакли да УРА своју политичку идеју неће подешавати по било чијим параметрима или гласати за ствари које не баштине цивилизацијске и европске вриједности. Обећали су да ће увијек бити заштитници националних интереса.

Потпредсједник актуелне Владе и досадашњи предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић кандидован је поново на мјесто предсједника ове странке. Пошто су општински одбори упутили номинације за предсједника партије, Абазовић је, упркос више предлаганих кандидата, једини сакупио потребан број номинација.

Бивша директорица Центра за развој невладиних организација (ЦРНВО) и дугогодишња активисткиња невладиног сектора Ана Новаковић Ђуровић требало би да буде именована за политичког директора Грађанског покрета УРА. Раније је најављено да ће представник невладине организације Политикон мрежа Јована Маровић и барски привредник Горан Ђуровић највјероватније бити изабрани на позиције потпредсједника УРА.

Поред њих, потпредсједници ће бити највјероватније Филип Аџић и шеф посланичког клуба те странке у Скупштини Црне Горе Милош Конатар.

Из Уједињене реформске акције наводе да је 4. јул изабран симболично, као датум који се обиљежавао као Дан борца, у част доношења одлуке о подизању устанка широм окупиране Југославије на почетку другог свјетског рата, с циљем да се укаже на антифашизам као јасну детерминанту савремене Црне Горе. На овом конгресу биће усвојени програм и статут странке.
Такође, предсједник УРА Дритан Абазовић раније је најавио реорганизацију партије, нове кадрове у руководству, као и јаснија програмска одређења која ће бити усклађена са зеленим европским политикама као, по његовом суду, најбрже растућој политичкој снази у Европи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:43