/ фото илустрација
09/09/2021 u 23:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Демократе не јуришајте на министра унутрашњих послова и директора Управе полиције

Сектор безбједности једини је испоручио конкретне резултате и Црну Гору заиста приближио Европској унији, наводе они

Грађански покрет УРА саопштио је, како наводе, прије свега, да им је драго да су колеге у Демократама и даље присутне и да су одмрзле своје политичко дјеловање.

- Када је макар то утврђено и када су опране све завјесе у Скупштини Црне Горе, хоблован сав паркет и замијењене керамичке плочице, шта је од круцијалног еманципаторског значаја за европски пут Црне Горе, позивамо их да схвате озбиљност улоге коју имају у актуелним процесима и да коначно покрену избор Тужилачког савјета, поручили су у Грађанском покрету УРА.

Демократе Алексе Бечића раније вечерас су навеле да је "Дритан Абазовић издајник"-

- Пошто немамо времена за дјечје расправе и познати вишедеценијски вокабулар ДПС, позивамо колеге из Демократа да покажу елементарну озбиљност у свом дјеловању и одмрзну важне политичке процесе, попут избора Тужилачког савјета, као што су у суботу вече нагло одмрзли своје политичко дјеловање и кренули у гашење пожара безоловним бензином- одговорили су у Грађанском покрету УРА.

УРА је поручила Демократама да не јуришају на министра унутрашњих послова (МУП) и директора Управе полиције (УП), јер је сектор безбједности једини испоручио конкретне резултате и Црну Гору заиста приближио Европској унији (ЕУ).

- Уколико некоме сметају историјске акције полиције којима се запљењује рекордних 1.4 тоне кокаина, тоне и тоне марихуане, стотине килограма сканка и других дрога, хапсе вође кавачког клана и рабијају операције шкаљарског клана, спрјечавају ликвидације по црногорским градовима - који су годинама били свакодневница, нека њима служи на част. УРА не брани партијску, већ независну и професионалну полицију и безбједносни сектор, који истински служи свим грађанкама и грађанима Црне Горе- указали су у покрету УРА.

УРА подсјећа да би ти резултати били још озбиљнији, поготово у дијелу корупције на високом нивоу, да су Демократе дозволиле, а не опструирале, избор Тужилачког савјета.

- Када су представници ДПС-а, у политичком дијалогу који је иницирао управо предсједник Скупштине и Демократа, тражили одлагање избора Тужилачког савјета за јесен - нико није могао повјеровати да ће до тога заиста и доћи. Са жаљењем констатујемо да су управо Демократе кумовале том одлагању, па их позивамо да у што краћем року исправе највећу грешку у свом досадашњем политичком дјеловању. Желимо да вјерујемо да Демократе могу много боље- закључили су у Грађанском покрету УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:37