URA press / - URA
27/09/2024 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: Dolaskom Spajićeve Vlade nastavljene surove likvidacije, žrtve nijesu sigurne ni u sopstvenom dvorištu

- Dolaskom na vlast Spajićeve Vlade narušena je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori, a na djelo se vratio obračun kriminalnih klanova, pa je situacija gotovo ista kao prije političkih promjena 2020. godine kada je na ulicama buktio njihov rat - istakli su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE podsjećaju da je tokom trajanja 43. Vlade Dritana Abazovića velikim naporom i zalaganjem institucija spriječen obračun klanova, što je rezultiralo da tokom 2023. godine nemamo nijedno ubistvo kao posljedicu obračuna kriminalnih organizacija.

- Sa druge strane, bezbjednosni sektor u proteklih godinu dana obilježile su svađe premijera sa ministrom unutrašnjih poslova, podnošenje krivične prijave od strane ministra Šaranovića protiv premijera Spajića zbog nezakonitog imenovanja direktora Uprave policije, otvoreni napadi ministra pravde na Specijalno policijsko odjeljenje, što je rezultiralo time da bezbjednosni sektor izgubi autoritet i integritet. Jasno je da se kriminalci osjećaju komotno u Crnoj Gori kada su na vlasti političari koji zakazuju sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost zbog učestalih protesta bivših radnika Košute, a ćute na očigledno jačanje kriminalnih grupa i njihov sukob na ulicama naših gradova - dodali su iz URE.

(VIDEO) Na Cetinju ubijen Vasko Lješković

z URE zaključuju da predizborne parade danas dolaze na naplatu, jer su se činioci vlasti bavili šminkanjem, a ne suštinskim problemima bezbjednosnog sektora, zbog čega danas i treba da podnesu ostavke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 19:23